Varujan Vosganian rămâne cu imunitate

Data publicării:
varujan vosganian -Mediafax Foto-Bogdan Stamatin

ACTUALIZARE 14.05. „Odată cu acest vot în Senat se va face o separare clară între răspunderea politică şi cea penală, şi asta le-ar putea da curaj colegilor parlamentari.

Am fost impresionat de gestul de solidaritate al unor colegi de-ai mei. Opţiunea senatorilor a fost într-o mare majoritate în sensul respectării Senatului ca instituţie. Există în privinţa mea două precedente. În primul rând este o decizie politică luată într-un moment dificil şi care apoi e considerată o infracţiune de drept comun şi doi, revenirea cu o solicitare fără să existe fapte noi. Sper ca aceste precedente să nu se mai repete”, a declarat Varujan Vosganian.

Întrebat dacă a avut emoţii şi a lăcrimat la aflarea votului, senatorul a răspuns: „ochii mei sunt umbroşi şi melancolici de felul lor”.


Au fost 71 de voturi împotriva cererii procurorilor, în timp ce 56 de parlamentari au fost de acord cu această solicitare.

Ieri, Varujan Vosganian le-a cerut membrilor Comisiei juridice din Senat să jure „cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie” referitor la dosarul în care DIICOT cere urmărirea penală a sa, pentru a confirma dacă au existat sau nu elemente noi în solicitarea procurorilor. 

Varujan Vosganian, la un pas de a-și pierde imunitatea: „Nu permit nimănui ca după 25 de ani să își bată joc de mine”

Varujan Vosganian: Cererea de urmărire penală nu are temei legal şi ar trebui respinsă

Comisia juridică a Senatului a dat, marţi, aviz favorabil, cu majoritate de voturi, solicitării Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale a lui Varujan Vosganian.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri