Klaus Iohannis a avut întâlniri bilaterale cu preşedinţii Cehiei, Austriei şi Sloveniei

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis și preşedintele Cehiei, Petr Pavel
Klaus Iohannis și preşedintele Cehiei, Petr Pavel. Foto: Twitter/Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o serie de întâlniri bilaterale în marja Summit-ului din Islanda cu preşedintele Cehiei, preşedintele Austriei şi preşedintele Sloveniei.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a avut, miercuri, o serie de întâlniri bilaterale în marja Summit-ului din Islanda cu Preşedintele Cehiei, Preşedintele Austriei şi Preşedintele Sloveniei.

”Schimb de opinii aprofundat cu preşedintele Cehiei, Petr Pavel, cu privire la excelentele relaţii bilaterale dintre România şi Cehia şi la coordonarea în cadrul Uniunii Europene şi NATO şi cele mai eficiente modalităţi de a face faţă consecinţelor agresiunii ruseşti”, a scris preşedintele României pe Twitter, după întâlnirea bilaterală cu omologul său din Cehia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele Klaus Iohannis participă, la Reykjavik, Islanda, în perioada 16-17 mai 2023, la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei, desfăşurat pe durata mandatului Preşedinţiei Islandei.

La finalul Summitului va fi adoptată Declaraţia de la Reykjavik, care reconfirmă rolul particular al Consiliului Europei în arhitectura multilaterală la nivel european şi internaţional, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Cu această ocazie va fi anunţată şi înfiinţarea Registrului Internaţional al Daunelor cauzate de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, la care România va participa ca stat fondator.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri