Klaus Iohannis, despre deturnarea avionului în care se afla jurnalistul Roman Protasevici: „Este ceva nemaiîntâlnit”

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis declaratie de presa inaintea temele de discuție ale Consiliului European
Klaus Iohannis anunță temele de discuție ale Consiliului European. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a calificat luni, înaintea întrunirii Consiliului European, drept „nemaiîntâlnit” incidentul în urma căruia un avion comercial a fost deturnat de Belarus spre aeroportul din Minsk, unde jurnalistul și opozantul Roman Protasevici a fost arestat.  

„Este ceva nemaiîntâlnit”, a declarat Klaus Iohannis despre deturnarea avionului și arestarea lui Roman Protasevici, adăugând că subiectul va fi discutat în ședința Consiliului European printre temele de mare actualitate, alături de situația din Orientul Mijlociu.

Discuțiile vor privi sancțiuni și investigații pe marginea  incidentului aerian, a mai precizat șeful statului.

Alte subiecte pe agenda întrunirii vor fi legate de evoluția pandemiei și certificatul digital COVID, „care, într-un timp rezonabil de scurt trebuie să fie la dispoziția cetățenilor europeni”.

Certificatul va înlesni mișcarea cetățenilor europeni, dar, în același timp, trebuie să nu discrimineze, a adăugat Iohannis.

De asemenea, se va lua în discuție tema solidarității în privința vaccinurilor, a mai afirmat Klaus Iohannis, arătând că România a donat până acum 300.000 de vaccinuri către Republica Moldova și că „și alții trebuie să facă același lucru”.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri