Klaus Iohannis, despre mărirea alocațiilor și pensiilor: Pentru a face posibile aceste lucruri trebuie să existe acești bani

Data actualizării: Data publicării:
Presedintele Romaniei Klaus Iohannis sustine o conferita de presa la Palatul Cotroceni
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administratia Prezidentiala

Președintele Klaus Iohannis spune despre majorarea punctului de pensie și dublarea alocațiilor că „nu este posibil să împarţi bani care nu există” dar că guvernul a „găsit, totuși, niște soluții”. „Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia își va reveni, cu siguranță se vor găsi soluții pentru majorări ulterioare”, a concluzionat președintele.

„Nimeni nu și-a dorit această epidemie care, global, s-a dezvoltat într-o pandemie. Absolut nimeni nu cred că și-a dorit pentru România o criză economică. Dar această epidemie a venit și, în consecință, a apărut și criza economică. Aici suntem și aceste lucruri trebuie rezolvate. În paralel că toată lumea își dorește și să câștige mai bine și guvernanții, de bună seamă, doresc să dea bani mai mulți oamenilor care au așteptări mai mari.

Însă, pentru a face posibile aceste lucruri trebuie să existe acești bani. Nu este posibil să împarți bani care nu există și dacă intră România în criză economică și veniturile se reduc este clar că nu se pot mări cheltuielile. Este un lucru absolut simplu de calculat. Totuși, eu am spus de la bun început și mă bucur că în PNL s-au găsit foarte mulți politicieni care au aceeași părere, am spus că nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile, adică copiii și pensionarii să plătească nota de plată pentru această epidemie și pentru recesiunea economică.

Și atunci, cu toate că marea majoritate a specialiștilor, a economiștilor, au repetat în nenumărate rânduri că nu se pot majora nici pensiile, nici alocații, am solicitat guvernului să găsească soluții să le majoreze, atât cât se poate și, iată, au venit cu soluții pentru majorarea alocațiilor în etape, o soluție foarte potrivită, iar majorarea punctului de pensie se realizează totuși. Deci, în condițiile în care majoritatea specialiștilor au spus că nu se poate, iată că, totuși, guvernul a venit cu o soluție de majorare a pensiilor. Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia își va reveni, cu siguranță se vor găsi soluții pentru majorări ulterioare.

Totuși, eu am spus de la bun început și mă bucur că în PNL s-au găsit foarte mulți politicieni care au aceeași părere, am spus că nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile, adică copiii și pensionarii să plătească nota de plată pentru această epidemie și pentru recesiunea economică”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri