Klaus Iohannis, întrebat dacă ministrul Bode ar trebui să demisioneze după accident: Nu cred

Data actualizării: Data publicării:
accidentul in care a fost implicat Lucian Bode
Mașinile implicate în accidentul produs de șoferul ministrului Lucian Bode. Sursa: Captura YouTube/ DiarM666

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că autorităţile competente vor face investigaţiile de rigoare în legătură cu accidentul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, menţionând însă că a fost încă o dată evidenţiată necesitatea dezvoltării infrastructurii. Șeful statului a subliniat că nu crede că ministrul Transporturilor ar trebui să-și dea demisia în urma acestui incident.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"În primul rând, pot să spun că este regretabil că se întâmplă un accident chiar în condiţiile în care în maşină se află un demnitar al statului. De aici putem să tragem cel puţin două concluzii clare. Prima, că nu este bine să te grăbeşti când vrei să ajungi cu maşina undeva şi asta este un lucru pe care ar trebui să îl reţinem cu toţii. Doi - se vede încă o dată, din păcate, foarte clar nevoia dezvoltării infrastructurii. Dar, din toată discuţia, partea bună este că nu a fost nimeni grav rănit şi acesta este un noroc. În rest, autorităţile competente vor face investigaţiile de rigoare", a arătat preşedintele, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă situația lui Bode e diferită de cea a lui Gabriel Oprea, președintele Iohannis a declarat că "cu greu pot fi comparate cele două spețe. Acum câțiva ani, un polițist a murit în acel accident. La Bode nu a fost vorba de o coloană, ministrul s-a deplasat cu mașina pusă la dispoziție de SPP". 

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat duminică într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş, a informat ministerul de resort.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Poliţia trebuie să verifice circumstanţele producerii accidentului rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi a precizat că demnitarul este în afara oricărui pericol după evaluarea stării sale de sănătate.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri