Video Klaus Iohannis, primit de președintele statului Chile, Gabriel Boric

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis si gabriel boric chile
Klaus Iohannis a fost primit de președintele chilian Gabriel Boric, la Palatul La Moneda, din Santiago de Chile. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a fost primit sâmbătă de omologul său chilian Gabriel Boric, la Palatul La Moneda, din Santiago de Chile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din delegaţia preşedintelui Iohannis fac parte consilierii prezidenţiali Luminiţa Odobescu, Cosmin Marinescu, Daniela Bârsan şi Delia Dinu, consilierul de stat Sandra Pralong şi ambasadorul României în Chile, Floricel Paul Mocanu, transmite trimisul special Agerpres.

Cei doi preşedinţi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, urmate de declaraţii de presă comune.

Cu prilejul întâlnirii dintre cei doi oficiali va fi semnat un memorandum privind cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă între instituţiile responsabile din cele două ţări.

Ulterior, Klaus Iohannis va participa şi la un dejun oficial.

Vizita oficială în Chile, prima de acest nivel în ultimii zece ani, este a doua etapă a turneului pe care preşedintele României îl efectuează în America de Sud, până pe 26 aprilie.

Marţi şi miercuri, şeful statului s-a aflat în vizită în Republica Federativă a Braziliei, prima la nivel de şef de stat în ultimii 23 de ani. Cu acest prilej el s-a întâlnit, la Brasilia, cu omologul său Luiz Inacio Lula da Silva, iar la Rio de Janeiro cu reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Şeful statului îşi va încheia turneul sud-american cu o vizită oficială în Argentina, prima de acest nivel în ultimii 30 de ani.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri