Liderul spiritual al creştinilor ortodocşi din toată lumea cere bisericilor să suspende slujbele până la sfârşitul lui martie

Data publicării:
Orthodox Christians Celebrate Epiphany And Christmas
Foto: GettyImages

Liderul spiritual al creştinilor ortodocşi din întreaga lume, patriarhul ecumenic Bartolomeu, a cerut bisericilor să îşi suspende serviciile religioase şi ritualurile până la sfârşitul lunii martie, ca reacţie la răspândirea coronavirusului, a anunţat Patriarhia ecumenică, citată de Reuters și preluată de Agerpres.

Patriarhia ecumenică, sediul liderului spiritual al aproximativ 300 de milioane de creştini ortodocşi din întreaga lume, a anunţat demersul printr-un comunicat emis miercuri seară din Istanbul, Turcia.

Astăzi declarăm unanimă rezoluţia noastră ecleziastică şi mandatăm încetarea, până la sfârşitul lunii martie, a tuturor slujbelor, evenimentelor şi ritualurilor religioase, cu excepţia rugăciunii în privat în bisericile care vor rămâne deschise”, a transmis patriarhia.

Instituţia a făcut apel la populaţie să limiteze ieşirile în mediul exterior, să nu călătorească dacă nu este strict necesar şi să rămână în locuinţe, pentru binele personal şi al publicului larg.

„Patriarhia ecumenică monitorizează situaţia cu un sentiment urgent de responsabilitate faţă de credincioşii săi şi faţă de toţi oamenii”, a precizat instituţia adăugând că suspendarea serviciilor religioase va fi reevaluată ulterior, în conformitate evoluţia pandemiei.

Mănăstirile vor continua să ţină slujbe religioase regulate pentru comunităţile lor monastice, dar nu se va permite accesul cu excepţia pelerinilor şi vizitatorilor, potrivit patriarhiei.

Patriarhul ecumenic Bartolomeu şi clerul se vor ruga pentru întreaga lume şi „pentru trecerea rapidă cu bine peste această încercare”, a adăugat instituţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri