Ligia Deca anunță măsuri concrete pentru a ajuta elevele care devin mame să termine studiile

Data publicării:
ligia deca
Ministrul Educației, Ligia Deca. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat joi „noi soluţii concrete”, pe lângă cele deja adoptate prin Legile Educaţiei, pentru sprijinirea adolescentelor care devin mame să revină la şcoală şi să termine studiile. Într-o postare pe Facebook, Ligia Deca precizează că printre măsuri se regăsesc cursurile online, mai multă „flexibilitate” în ceea ce priveşte programul, dar şi consiliere psihologică şi sprijin financiar.

Anunţul ministrului este făcut în contextul în care a tânără absolventă de liceu a născut între probele de la bacalaureat.

„Într-un moment în care liniştea, sprijinul familiei şi confortul sunt cele mai importante, o tânără mamă a dat naştere unui copil între probele de la Bacalaureat şi a promovat cu brio două examene ale maturităţii, într-o singură zi. Este un act plin de curaj şi demn de admirat de mine, de noi, de oricine îi află povestea. În România, realitatea ne arată că numeroase fete devin mame mult prea devreme, iar multe dintre ele abandonează procesul educaţional pentru a putea avea grijă de nou-născut. Deşi fenomenul maternităţii timpurii presupune mulţi paşi de parcurs până să fie complet soluţionat, sprijinul nostru este de neclintit!”, a scris Ligia Deca.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În acest context, ministrul anunţă că, pe lângă Legile Educaţiei recent adoptate, acte normative care fac o prioritate din scăderea abandonului şcolar, ministerul are în vedere şi alte măsuri care să îi sprijine pe elevii care devin părinţi să nu renunţe la studii.

Printre propuneri se numără: punerea la dispoziţia celot aflaţi în această situaţie a unor cursuri online cu ajutorul cărora mamele minore şi elevii părinţi să îşi poată continua studiile de acasă, flexibilitatea întoarcerii la şcoală, dar şi „sprijin psihologic, financiar si moral, astfel încât elevii părinţi să aibă parte de condiţii cât mai bune pentru a-şi îndeplini obiectivele academice”.

„Suntem responsabili pentru proiectarea unui viitor mai bun atât pentru ele, cât şi pentru copiii lor. (...) Nu ne oprim aici! Voi munci în continuare pentru accesibilizarea educaţiei în rândul tinerelor vulnerabile”, mai scrie Ligia Deca.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri