Marcel Ciolacu: Rusia „nu-și permite” să atace România

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu vorbește cu șeful Statului Major al armatei române, generalul Daniel Petrescu
Marcel Ciolacu, alături de șeful Statului Major al armatei române, generalul Daniel Petrescu. Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că Rusia „nu-și permite” să intre într-un conflict cu România, după ce ministerul român al Apărării a comunicat că sistemul de supraveghere radar al armatei a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu un semnal detectat în apropiere de municipiul Galați.

„Am avut discuții la ora 2, la 6 dimineața și la 8, cu ministrul Apărării. Nu se confirmă lucrurile, dar e un sistem normal care funcționează: ați văzut au fost inundații la New York - a existat un sistem de alertă al populației”, a spus Ciolacu. „Sunt ferm convins că MApn va informa în continuare în mod transparent presa. Nu avem probleme”.

„Rusia nu are un atac împotriva României sub nicio formă, în acest moment. Cred că Rusia nuă își permite să intre în conflict cu România. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că suntem membri NATO și ai Uniunii Europene”.

Șeful guvernului s-a declarat „ferm convins” că Ministerul român al Apărării va informa în continuare și în mod transparent presa.

„Nu avem probleme”, a spus Ciolacu.

Vineri seara, înainte de miezul nopții, locuitorii din județele Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert prin care erau anunțați să se adăpostească întrucât exista posibilitatea „căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Astfel de mesaje sunt transmise populației în cazul atacurilor ruseşti cu drone care au loc frecvent în ultimele zile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri