Marcel Vela anunță extinderea anchetelor epidemiologice la al doilea cerc de contacți

Data publicării:
Doctor in protective mask holds positive blood test on Coronavirus. Healthcare and medical concept
Foto: GettyImages

Ministrul interimar de Interne Marcel Vela a anunțat că a fost luată decizia, duminică în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, la sugestia lui Ludovic Orban, de a fi extinse anchetele epidemiologice la al doilea cerc de contacți, în contextul epidemiei de coronavirus.

Astfel, ancheta va viza nu doar primele persoane cu care cineva infectat cu noul COVID-19 a avut legătură, ci și a doua serie de oameni care a interacționat cu primii posibili contacți.

Am decis, la sugestia premierului, să extindem anchetele epidemiologice. Am decis să face ancheta pe încă un cerc, al doilea cerc de posibili contacți, astfel încât să prevenim extinderea coronavirusului la nivelul comunităților locale”, a anunțat Marcel Vela, într-o conferință de presă susținută, duminică seară, la sediul MAI, potrivit Mediafax.

Anunțul a fost făcut după ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență în care a fost luată decizia suspendării tuturor zborurilor din și spre Italia, în următoarele două săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri