Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Totul e bun la porc. Nu porcul e gras, ci de noi depinde ce bucată alegem și cum o gătim”

Data actualizării: Data publicării:
bilic carne de porc

Mihaela Bilic a postat pe Facebook un „Ghid de utilizare” a porcului, din vârful urechilor până în vârful cozii. Medicul nutriționist spune care sunt cele mai „nobile” părți din porc și cum se gătesc în așa fel încât să fie și sănătoase și gustoase.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mihaela Bilic: Pentru că vin Sărbătorile, dacă nu miroase a porc în casa românului, se numește că nu e Crăciun.

De la vârful urechilor până la vârful cozii, totul e bun la porc. Și nu porcul e gras, ci de noi depinde ce bucată alegem și cum o gătim.

Este mare diferență între bucățile nobile și cele mai puțin nobile. Bucățile nobile sunt cele din partea superioară, unde avem cotletul, mușchiul, mușchiulețul, chiar și pulpa.

Pe măsură ce coborâm spre burtă bucățile încep să devină mai împănate și mai grase, și crește cantitatea de țesut conjunctiv.

Bucățile de calitatea întâi înseamnă fibră, mușchi și foarte puțină grăsime. Bineînțeles, sunt cele mai scumpe și cele mai gustoase.

Un amănunt vă spun. Acestea pot fi gătite doar un pic. Tratamentul termic nu trebuie să fie prelungit, pentru că în momentul în care lăsăm prea mult la cuptor, sau la grătar, proteinele, că doar proteine avem în bucățile astea, se întăresc. Și atunci, carnea, cu cât e mai tare, cu atât e mai greu de digerat.

În partea de pulpă avem și mai multă grăsime și începe să apară țesutul fibros. Ca să se înmoaie, are nevoie de apă și de gătit umed. Tocănița, o mâncare tradițională a românilor, combină în mod fericit și din punct de vedere nutritiv – ideal -, carnea cu legumele. Iar când se gătesc înăbușit, carnea e și mai ușor de digerat. Mai puneți și un strop de roșii, ca să creștem absorbția fierului din carne, și mâncarea e și gustoasă și sănătoasă.

Urmăriți materialul video pentru mai multe amănunte despre acest subiect.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Românii între Dumnezeu și păgânism: Zeul care l-a creat pe Dumnezeu și păstrarea...
Digi FM
Cum a reușit un candidat fictiv la funcția de premier al României să strângă peste 1 milion de vizualizări pe...
Pro FM
Iubitul Ancăi Țurcașiu, imagini rare de când a fost socru mic. Cât de frumoase sunt cele trei fiice ale sale
Film Now
Val de comentarii după ce Ben Affleck și Jennifer Garner au fost fotografiați împreună: „Niciodată nu ar fi...
Adevarul
Cine sunt cunoștințele din fotbal ale periculosului Horațiu Potra. Oamenii se tem acum să vorbească
Newsweek
90.000 de pensionari iau mii de lei în plus la pensie. În ce condiții primesc acești bani?
Digi FM
Dan Negru, după ce a apărut un nou fake news despre moartea sa: "M-a sunat Horia Moculescu: 'Deci trăiești'"
Digi World
Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte. O alegere mică, diferențe importante
Digi Animal World
A fost dezvăluit secretul pisicilor portocalii, după 60 de ani de căutări. Descoperirea genetică ce schimbă...
Film Now
A rupt tăcerea după aproape 20 de ani. Sienna Miller, dezvăluiri despre relația cu Jude Law, care a înșelat-o...
UTV
Iulia Vantur a pus capat speculatiilor legate de relatia ei cu Salman Khan cu aceasta poza