Video Mesajul lăsat de Navalnîi pentru ruși în cazul în care ar fi fost ucis ori ar fi murit în închisoare

Data actualizării: Data publicării:
documentar Navalnîi
Imagine din documentarul „Navalny”, despre Aleksei Navalnîi, care a luat premiul Oscar în 2023. Foto: Profimedia Images

Aleksei Navalnîi a transmis un mesaj poporului rus, pentru situația în care ar fi fost ucis ori ar fi murit în închisoare, în cadrul documentarului „Navalny”, realizat în 2022 și care a câștigat în 2023 premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. În respectivul mesaj, Navalnîi a spus că rușii „nu au voie să renunțe” și că dacă el va muri, acest lucru arată, de fapt „cât de puternici” sunt, de fapt, cei care se opun dictaturii lui Putin.

„Ascultați-mă, am ceva foarte evident să vă spun”, își începe Navalnîi mesajul inclus în respectivul documentar. Nu aveți voie să renunțați. Dacă ei decid să mă ucidă, asta înseamnă că suntem extrem de puternici”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Trebuie să ne folosim de această putere”, a adăugat Navalnîi. „Să nu renunțăm și să ne amintim că suntem o forță uriașă pe care încearcă să o suprime ticăloșii ăștia”.

Opozantul lui Putin a adăugat că poporul rus nu realizează cât de puternic este. 

„Singurul lucru de care are nevoie răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic”, a spus Aleksei Navalnîi. „Așa că nu fiți inactivi”.

Navalnîi a murit la 47 de ani într-o colonie penitenciară din Siberia. Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”.

În urmă cu o lună, Navalnîi povestea condițiile în care e forțat să stea în carceră în respectiva colonie penitenciară, la temperaturi de -32 de grade Celsius.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri