Mihai Fifor: Serviciilor 112, SMURD, Salvare și Pompieri li s-au alăturat Poliția și Jandarmeria

Data actualizării: Data publicării:
politisti mascati politia romana facebook
FOTO: Facebook Politia Romana

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, anunță, vineri, că Dispeceratul Integrat din București este funcțional și că serviciilor 112, SMURD, Salvare și Pompieri li s-au alăturat acum și Poliția și Jandarmeria.

„Începând de săptămâna aceasta, Dispeceratul Integrat din București este funcțional. Serviciilor 112, SMURD, Salvare și Pompieri li s-au alăturat și Poliția și Jandarmeria. Este al treilea din țară - celelalte două funcționând la Mureș și Hunedoara – iar operaționalizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Capitalei”, scrie Mihai Fifor, pe Facebook.

Ministrul precizează că a demarat deja extinderea proiectului în toată țara, iar până la acest moment, s-a reușit identificarea spațiilor necesare pentru dispecerate integrate în alte 10 județe.

„Astăzi, împreună cu domnul secretar de stat Raed Arafat, am invitat presa pentru a vedea cum funcționează un astfel de centru integrat, esențial în optimizarea timpilor de răspuns și a intervenției în situații de urgență”, a mai scris Mihai Fifor.

Mihai Fifor: Se cumpără autovehicule noi, se cumpără autospeciale noi, există programe pentru dotări

Pe de altă parte, Mihai Fifor, a declarat că programul de înzestrare a angajaților din subordine continuă.

„La Ministerul de Interne se fac achiziții. Am dispus analiză pentru a vedea ce trebuie pe partea de înzestrare pentru că sunt lucruri care trebuie foarte rapid rezolvate. Am făcut eforturi foarte mari ca bugetul Ministerului Afacerilor Interne să rămână în continuare așa cum este el și, mai mult decât atât, să avem o eventuală creștere în bugetul Ministerului Afacerilor Interne ca să putem să revenim și să reparăm pe partea de înzestrare.

Se cumpără autovehicule noi, se cumpără autospeciale noi, există programe pentru dotări. Ca la orice alt minister, programele, când încep și se derulează, ne izbim de chestiunea de contestare, dar astea sunt chestii de muncă. Ce trebuie să înțeleagă toată lumea este că nu facem rabat de la nimic, nici de la resursa umană și nici de la înzestrarea polițistului sau jandarmului sau lucrătorului de la DSU", a declarat Mihai Fifor.

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri