Ministerul de Interne vrea să testeze antidrog, în școli, elevii care „manifestă vizibil” comportament de consumatori de droguri

Data publicării:
elevi in clasa
Foto cu caracter ilustrativ: GettyImages

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, în urma finalizării anchetei Corpului de Control al ministerului, privind accidentul din stațiunea 2 Mai, analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli, în dacă manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri. Testarea se va face doar cu acordul părinţilor, a precizat Predoiu.

Cătălin Predoiu a anunţat şi măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, subiect care va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară 2023-2024.

Predoi a spus că a stabilit întâlniri la mai multe ministere, inclusiv la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Familiei și Ministerul Muncii, dar și cu departamentul pentru românii de pretutindeni.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli.

Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a spus el.

Ministrul a mai menţionat „analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri