Ministrul Apărării: Colaborarea dintre Armată şi Biserică reprezintă un model de sinergie care ne îmbogăţeşte societatea

Data publicării:
angel tilvar si pf daniel la o intrunire
Angel Tîlvăr a participat alături de PF Daniel la lucrările Convocării anuale a preoților militari din Armata României. Foto: MApN

Colaborarea dintre Armată şi Biserică reprezintă un model de parteneriat şi sinergie care ne îmbogăţeşte societatea şi contribuie la coeziunea noastră naţională, a declatat ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, joi, în cadrul lucrărilor Convocării anuale a preoţilor militari din Armata României.

Ministrul Angel Tîlvăr a participat, alături de patriarhul Daniel, la lucrările Convocării anuale a preoţilor militari din Armata României, eveniment găzduit, joi, de Palatul Patriarhiei din Bucureşti.

În intervenţia sa la deschiderea lucrărilor convocării, ministrul Tîlvăr a subliniat rolul esenţial pe care îl au preoţii militari în sprijinul acţiunilor militare şi în menţinerea valorilor şi principiilor morale, în cadrul Armatei României, potrivit unui comunicat MApN.

„Prin misiunea pe care o desfăşuraţi, aduceţi lumină şi încredere în inimile celor care poartă uniforma militară. Rolul dumneavoastră, al preoţilor militari, nu se rezumă doar la săvârşirea slujbelor religioase, ci se extinde şi la consilierea şi susţinerea militarilor şi a familiilor acestora în momente dificile, precum şi la promovarea valorilor etice”, a declarat Angel Tîlvăr, potrivit sursei citate.

Ministrul a evidenţiat colaborarea permanentă dintre Armată şi Biserică, „două instituţii fundamentale ale statului, învestite cu încrederea cea mai mare din partea românilor”.

„Ambele instituţii ne încurajează să ne dezvoltăm, atât pe plan individual, cât şi ca naţiune, subliniind importanţa valorilor etice şi a respectului pentru demnitatea umană în cadrul societăţii noastre. Colaborarea dintre Armată şi Biserică reprezintă un model de parteneriat şi sinergie care ne îmbogăţeşte societatea şi contribuie la coeziunea noastră naţională”, a mai spus ministrul Apărării.

În cadrul evenimentului, organizat de Secţia Asistenţă religioasă a Statului Major al Apărării, în perioada 4 - 6 octombrie, ofiţeri de rang înalt din MApN şi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti au susţinut prelegeri pe teme legate de misiunea asistenţei religioase şi statutul clerului militar în cadrul Armatei Române.

MApN mai arată că Armata şi Biserica şi-au reluat colaborarea după 1989, iar Statutul preoţilor militari a fost stabilit prin Legea 195/2000, aceştia fiind definiţi ca personal militar clerical, asimilaţi ofiţerilor, însă cu statut de ne-combatanţi.

„În cei aproape 30 de ani de la reluarea asistenţei religioase în structurile Armatei Române, preoţii şi-au dovedit credinţa şi patriotismul, asistând şi sprijinind spiritual militarii români dislocaţi în teatrele de operaţii de pe mai multe continente, precum şi pe cei care slujesc Patria în interiorul graniţelor naţionale”, se mai arată în comunicat.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri