Ministrul apărării: Militarul român ucis în Kabul se afla într-o misiune de patrulare

Data actualizării: Data publicării:
kabul 2
Foto: twitter.com/TOLOnews

Cel puțin zece oameni au murit și alți 40 au fost răniți în urma unui atac terorist cu o mașină capcană, joi dimineață, în capitala afgană Kabul. Printre aceștia se numără și un soldat român. Gabriel Leș, ministrul apărării, a precizat că militarul român decedat se afla într-o misiune de patrulare în apropiere de Zona Verde, unde în noaptea de luni spre marți a avut loc un alt atac, în urma căruia a murit un angajat al ambasadei române, iar un altul a fost rănit.

„Un militar român și-a pierdut viata, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare mixtă, în apropiere de Green Zone, din Kabul. Informații suplimentare despre identitatea militarului vor fi date după anunțarea familiei”, a spus Gabriel Leș, ministrul apărării, la Digi24.

Ministrul a precizat că explozia de astăzi a avut loc „tot în Green Zone, se pare că era o mașină capcană care era încărcată cu explozibil”.

„La fiecare misiune de patrulare misiunile se organizează în așa fel încât să fie pregătiți pentru orice. Știm că situația din zonă este una extrem de sensibilă. Nu vorbim de pierderi doar din rândul trupelor românești. Din ce se discută până la acest moment sunt zece morți. Este o situație de conflict, din păcate se întâmplă astfel de lucruri. Din păcate, s-a confirmat decesul militarului român”, a adăugat Gabriel Leș.

El a precizat că la această oră nu știe identitatea celorlalte nouă persoane ucise.

MApN: Militar român căzut la datorie în Afganistan

„Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul. Informații suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunțarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale își exprimă regretul pentru moartea militarului român și este alături de familia îndoliată”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri