Monica Anisie: Pregătim școlile din Capitală de scenariul roșu. Azi am distribuit tablete tuturor elevilor din București

Data actualizării: Data publicării:
Monica Anisie
Foto: Inquam Photos / George Călin

Monica Anisie a declarat că Ministerul Educației se pregătește de scenariul roșu în școlile din Capitală, după ce în ultimele 24 de ore aici au fost raportate 777 de cazuri noi de Covid-19. Anisie a precizat că toți elevii din București vor avea tablete pentru a urma școala online. 

Ministrul Educației a ținut o ședință cu inspectorii școlari pe situația echipamentelor tehnice pentru unitățile de învățământ. La nicio școală din Capitală nu ajunseseră până acum tabletele de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Monica Anisie a mers la depozitul unde se află tabletele pentru elevi și a dat asigurări că vor fi distribuite joi în toate sectoarele.

Tabletele vor ajunge azi în toate sectoarele din municipiul București. În sfârşit au plecat de la depozit către unităţile de învăţământ. Deja Sectorul 2 a fost şi şi-a luat tabletele necesare pentru unităţile de învăţământ. Sectorul 4 este prezent aici. În curând, în toate unităţile de învăţământ din toate sectoarele vor fi transmise aceste tablete. În curând însemnând astăzi. Ţin să precizez faptul că, în depozitul de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, aceste tablete - este vorba despre 8.057 de tablete - au venit din data de 26 septembrie", a spus Anisie.

Întrebată de jurnaliști care este motivul pentru care Inspectoratul Școlar București a întârziat livrarea tabletelor, Anisie a spus că “a fost o perioadă în care inspectorul școlar și alte persoane au fost în izolare sau în carantină, unii fiind bolnavi de COVID. Acesta a fost motivul”.

În ceea ce privește distribuția tabletelor pentru elevii din toate județele țării, subsecretarul de stat Jean Badea a explicat că din cele 82.000 de tablete pentru care deja s-a semnat contract, 26.000 sunt deja distribuite în 4 judeţe.

"Este vorba despre Argeş, Mureş, Prahova şi parţial judeţul Ilfov. În cea de-a doua etapă s-au semnat deja contractele pentru achiziţia a încă 108.000 de tablete, care vor pleca în următoarea perioadă către inspectoratele şcolare şi ulterior către elevi iar în cea de-a treia etapă este vorba de cele două loturi care au rămas neacoperite. Suntem deja în stadiul evaluării ofertelor", a declarat Badea.

Record de cazuri noi de Covid-19 în Capitală, în ultimele 24 de ore

Capitala este aproape de rata de infectare 3 la mia de locuitori. Dacă se ajunge la acest nivel, masca devine obligatorie peste tot, școlile intră în scenariul roșu, adică exclusiv online. La ora 15.000 este programată ședința Comitetului Muncipal la Prefectura București, pentru a analiza situația școlilor. 

În ultimele 24 de ore au fost 4.013 cazuri noi de COVID-19, din 29.646 de teste efectuate. În Capitală se înregistrează un nou record absolut de infectări - 777, iar bilanțul la nivel de județe arată și el îngrijorător. Iași și Cluj depășesc cifra de 200 de infectări. Bucureștiul înregistrează în ultimele 24 de ore la fel de multe infectări câte erau raportate la nivel național în data de 16 iulie.

 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri