Motivul pentru care o fată de 13 ani și-a înjunghiat bunica. Ce spun vecinii

Data publicării:
vecina

O fată de 13 ani din Oradea şi-a înjunghiat bunica de mai multe ori pentru că nu ar fi fost lăsată să iasă la joacă. Femeia, în vârstă de 65 de ani, a ajuns la spital cu mai multe răni pe spate. Adolescenta nu va răspunde însă penal pentru fapta sa, întrucât este mai mică de 14 ani. Pe de altă parte, nici bunica ei nu a depus plângere la poliţie. Chiar şi aşa, procurorii au deschis o anchetă.

Agresiunea s-a petrecut miercuri seara, în apartamentul bunicii, aflat în zona gării din Oradea. Vecinii povestesc că fata a pus mâna pe un cuţit şi a atacat-o pe bătrână de mai multe ori pentru că nu ar fi lăsat-o să meargă afară, la joacă.

Vecină: Am văzut că merge maşina salvării, poliţia. Am zis că-i ceva crimă sau ceva şi, într-adevăr, femeia a fost înjunghiată.

Bătrâna a fost dusă de urgenţă la spital.

Dr. Carmen Pantiș, medic primar ATI Spitalul Judeţean Oradea: A venit la internare cu multiple plăgi la nivelul toracelui posterior stâng în partea superioară și la nivelul hemitoracelui drept, una dintre plăgi fiind penetrantă a fost necesar drenaj toracic.

Părinţii minorei s-au despărţit în urmă cu un an, iar de atunci adolescenta locuieşte cu tatăl său, într-un cartier de la marginea Oradei. Vecinii nu pot explica gestul fetei.

Vecină - Aici stă maică-sa, cu mama ei.

- Şi cum a fost posibil, fetiţa era agresivă de felul ei?

- Nu, nu am ştiut-o aşa. Nu!

Vecină: Relaţia dintre bunică şi nepot este ceva special, deci chiar nu îmi pot explica.

Maria Cotrău, purtător de cuvânt al Parchetului Bihor: În cauză, urmează a se continua cercetările în vederea lămuririi speței sub toate aspectele, urmărirea penală fiind caracterizată prin nepublicitate, comunicarea publică este cenzurată, raportat și la specificul speței, dar îndeosebi la vârsta autorului faptei.

Adolescenta nu va răspunde însă penal pentru această faptă, întrucât este mai mică de 14 ani. În funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei, aceasta va mai rămâne internată în spital între cinci şi şapte zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri