Nicolae Ciucă: Avem suficient grâu, porumb și floarea-soarelui. Nu sunt motive de îngrijorare

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca in sedinta de guvern
Premierul Nicolae Ciucă, în ședință de Guvern. FOTO: Facebook/ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări, joi, că există suficient grâu, porumb și floarea-soarelui și nu sunt motive de îngrijorare.

Nicolae Ciucă a spus că, în condiţiile secetei, există suficient grâu pentru consumul intern şi pentru export, el menţionând că nu sunt motive de îngrijorare nici la culturile de porumb şi floarea soarelui, pentru că sunt cantităţi suficiente pentru a asigura hrana.

"Culturile de toamnă se recoltează acum şi analiza pe care o avem, din cifrele pe care le-am primit rezultă foarte clar că avem suficient grâu pentru consum propriu, avem suficient grâu pentru însămânţat, avem suficient grâu pentru celelalte nevoi şi activităţi şi unde se foloseşte şi avem grâu şi pentru a exporta", a afirmat Ciucă la o conferinţă de presă, organizată după vizita la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice din Râmnicu Vâlcea.

El a adăugat că sunt cantităţi suficiente şi de porumb şi floarea soarelui.

"În ceea ce priveşte cultura porumbului şi cultura de floarea soarelui, nu există motive de îngrijorare pentru că există, în baza datelor statistice, cantităţi suficiente astfel încât să putem să avem asigurată hrana. Este în sarcina fiecărui guvern să se preocupe de asigurarea hranei, căldurii şi a energiei pe timp de iarnă pentru cetăţenii ţării şi asta facem în momentul de faţă", a subliniat premierul.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri