Nicolae Ciucă, despre organizarea vaccinării în România: Avem 995 de centre de vaccinare. Știm și numele șoferilor

Data publicării:
Premierul interimar Nicolae Ciucă a vorbit despre logistica din spatele campaniei de vaccinare anti-COVID.
Premierul interimar Nicolae Ciucă a vorbit despre logistica din spatele campaniei de vaccinare anti-COVID. Foto: gov.ro

Toate protocoalele au fost stabilite și în 27 decembrie începe vaccinarea primelor 4.500 de cadre medicale din spitale de primă linie, care s-au și înscris pe listă. În România vor fi 995 de centre de vaccinare, iar cei care se ocupă de întreg procesul spun că este cunoscut totul în detaliu,

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, marți seara, la TVR că sunt deja stabilite protocoalele: „Ne-am dus în asemenea detaliu, încât știm inclusiv mașina și numele șoferului care transportă aceste vaccinuri”.

Potrivit acestuia, în România sunt 995 de centre de vaccinare, și 81 în plus la nivelul MApN.

„Sunt stabilite cerințele și condițiile pentru fiecare centru în parte, este asigurat personalul de vaccinare, este asigurat personalul de supraveghere, tot ceea ce avem nevoie. Și avem două elemente foarte importante pe care noi astăzi (marți – n.r.) le-am dezbătut un pic. Este vorba de folosirea mijloacelor digitale de evidență și monitorizare a populației care dorește să se înregistreze pentru vaccinare și în monitorizarea ulterioară”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

Premierul interimar a spus că în 26 decembrie ajung în țară primele 10.000 de doze de vaccin, iar în 27 decembrie începe vaccinarea cadrelor medicale din cele 10 spitale de primă linie.

„Vor fi folosite 4.500 de doze. Vor fi vaccinate 4.500 de persoane din acest lot de 10.000, păstrând doza de rapel pentru a fi efectuat după 21 de zile. Îmi spunea domnul dr. Gheorghiță (coordonatorul campaniei – n.r.) că avem deja 4.500 înscriși (...). Tot personalul care lucrează pe spitale COVID și suport-COVID este undeva la 65.000 de oameni”, a mai spus premierul interimar.

Întrebat dacă sunt medici care nu vor să se vaccineze, Ciucă a spus că el nu a întâlnit.

„Nu am întâlnit medic cu care să discutăm omenește care să fi zis că nu se vaccinează. (...) Sigur, am avut discuții, ne-am întâlnit cu reprezentantul asociației medicilor de familie care avea și niște informații că ar fi câțiva medici care nu ar vrea sau că așteaptă să fie convinși. Și mi se pare normal pentru că medicii față de oricare dintre noi au bagajul de cunoștințe și pot să conștientizeze mai bine decât noi ce înseamnă acest vaccin”, a spus premierul interimar.

Întrebat de ce nu se va vaccina în primul rând președintele Klaus Iohannis, cum au făcut și alți șefi de stat, Ciucă a spus că Iohannis este foarte implicat în tot ceea ce înseamnă campania de vaccinare.

„Nu pot să am o astfel de discuție. Vă pot spune că domnul președinte a fost implicat atât din punct de vedere al atribuțiilor funcției, cât și emoțional, pentru că își dorește foarte mult ca mesajele noastre să fie coerente și să ajungă cât se poate de bine și de țintit la oameni, fără să lase loc la interpretări, în așa fel încât să avem o campanie cum a fost planificată”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri