Nicolae Ciucă, după promulgarea Legilor Educației: Învățământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale tehnologiei

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Ciuca susține o conferință de presă la Chișinău, în Moldova, pe 23 martie 2023.
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Profimedia Images

Prin intermediul Legilor Educaţiei, promulgate marți de preşedintele Klaus Iohannis, „învăţământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale tehnologiei, oferind elevilor un act educaţional de calitate, personalizat pe aptitudinile fiecăruia”, a scris preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Intrarea în vigoare a noilor acte normative care reglementează învăţământul românesc este un moment îndelung aşteptat de cadrele didactice, elevi, dar şi de părinţi. S-a lucrat mult la acest pachet legislativ, strângându-se puncte de vedere şi opinii din partea tuturor asociaţiilor socio-profesionale implicate şi au avut loc nenumărate dezbateri şi discuţii, concluzionate prin forma finală a celor două legi care vizează învăţământul preuniversitar şi pe cel universitar.

Evenimentul de la Palatul Cotroceni marchează transpunerea în practică a proiectului prezidenţial „România Educată”. Astfel, învăţământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale tehnologiei, răspunde cerinţelor în continuă evoluţie de pe piaţa muncii şi oferă elevilor un act educaţional de calitate, personalizat pe aptitudinile fiecăruia”, a scris Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă reaminteşte că Guvernul pe care l-a condus a contribuit la elaborarea acestor legi. „Cele două acte normative au fost pe masa Guvernului pe care l-am condus înainte de a ajunge la votul final din Parlament şi, acum, la semnătura de promulgare dată de preşedintele Klaus Iohannis. Tinerele generaţii vor beneficia de un act educaţional îmbunătăţit, având premisele de a deveni mai bine pregătite pentru viitor”, susține Ciucă.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri