Ninge de câteva ore în București și s-a depus strat de zăpadă. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada următoare

Data actualizării: Data publicării:
zapada
Ninge în Capitală de câteva ore. Un strat subție de zăpadă s-a așternut deja pe mașini. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ninge în Capitală de câteva ore. Un strat subție de zăpadă s-a așternut deja pe mașini. Meteorologii spun pe parcursul zilei și în perioada următoare temperaturile vor mai crește, așa că precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și apoi ploaie.

Este cea mai puternică ninsoare din această iarnă, în București.

Drumurile sunt deocamdată libere în București, nu sunt acoperite de zăpadă.

Oana Păduraru, meteorolog ANM, a declarat la Digi24 că în București va mai ninge în următoarele ore, dar variațiile termice vor fi semnificative.

Sâmbătă, maxima termică va fi comparabilă cu minima din noaptea următoare, cu tendință ușoara de creștere.

Treptat, pe parcursul zilei ne așteptăm la precipitații lichide, ninsoarea nu va mai persista, nu se va mai depune strat de zăpadă.

În zilele următoare tendința e de creștere a temperaturii și precipitațiile vor fi mai mult sub formă de lapoviță și ploaie, a spus meteorologul.

Sâmbătă dimineață este în vigoare o informare meteo de precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare.

Informarea a fost emisă vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie și vizează precipitaţii moderate cantitativ, predominat sub formă de ninsoare, pentru Banat, Crişana, Maramureş şi vestul şi nord-vestul Transilvaniei, valabilă de sâmbătă, ora 4:00, până duminică, ora 12:00.

Potrivit meteorologilor, în zonele menţionate vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă. În Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Cantităţile de apă vor fi în general de 10-15 l/mp şi, izolat, de peste 20 de l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

În restul teritoriului, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala în special în dimineaţa zilei de sâmbătă (8 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri