Noi măsuri de relaxare anunțate de guvern. Câți oameni au voie să facă sport împreună în aer liber

Data publicării:
profimedia-spania barcelona alergare alergatori jogging2
Sursa foto: Profimedia Images

Guvernul a adoptat noi măsuri în ceea ce priveşte regulile de distanţare fizică şi protecţie sanitară, în ședința de miercuri. Printre aletele, a fost mărit de la 6 la 10 numărul de persoane care fac sport în grup în aer liber, a anunţat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

„A fost propusă şi adoptată o hotărâre de Guvern prin care a fost modificată HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în cea ce priveşte respectarea regulilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară. Astfel, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la 6 la 10 persoane”, a declarat Ionel Dancă, după şedinţa de miercuri a Executivului, potrivit Agerpres.

El a spus că va fi permisă desfăşurarea "activităţilor de training-uri şi work shop-uri cu un număr de participanţi de maxim 20 de persoane".

"De asemenea, sunt reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare cu participare de maxim 200 de persoane şi pentru desfăşurarea evenimentelor organizate de Corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanţare fizică cu asigurarea unui spaţiu de 4 metri pentru fiecare participant", a mai spus Dancă.

Editor: B.P

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri