Noi recorduri îngrijorătoare. Medic: Numărul deceselor de COVID nu va scădea în următoarea perioadă

Data actualizării: Data publicării:
ventilator coronavirus terapie intensiva
Pacient intubat la terapie intensivă. Foto: GettyImages

Recorduri îngrijorătoare anunțate astăzi: peste 6.500 de cazuri noi de infectare și mai bine de 900 de pacienți în stare gravă la terapie intensivă. 103 pacienți au decedat. Medicii avertizează că rata mortalității ajunge la 70% în cazul pacienților care ajung la terapie intensivă și că numărul deceselor va mai crește.

Un număr mare de pacienți rămân acasă sub supravegherea medicului de familie. Aceștia trebuie sa semnaleze cea mai mică modificare a stării lor de sănătate. Dacă nu se întâmplă, starea lor se agravează, ajung grav la spital și imediat în terapie intensivă, spune Carmen Dorobăț, managerul spitalului Sf Parascheva din Iași.

În opinia medicului, aceasta este o explicație pentru numărul mare de pacienți care ajung la ATI.

În momentul de față, la Iași, la boli infecțioase nu e niciun loc la terapie intensivă. Din cele 62 de locuri de terapie intensivă, câte avem în Iași, ieri erau două locuri libere și pe zona de confirmați avem azi 25 de locuri libere”, a spus Dorobăț.

Întotdeauna calculăm 5 % din totalitatea celor infectați. Am verificat pe total internări, unde avem 3.500 de pacienți pe care i-am manageriat și într-adevăr în terapie intensivă au ajuns 5 %. Iar dintre aceștia, mortalitatea este, în astfel de cazuri, peste 50 %, este 70 %. Putem să înțelegem de ce numărul morților a crescut și de ce nu va scădea în următoarea perioadă de timp”, a spus Dorobăț.

Deci, 300 și ceva de infectari la Iași, 5 % în ATI, la 62 de locuri câte sunt în total, cumulând cu media de 200-250 de noi infectari pe zi, e clar că cele 62 de locuri vor fi permanent pline”, a adăugat ea.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri