Galerie Foto Noua stație de metrou Tudor Arghezi se deschide miercuri. Cum vor circula trenurile

Data publicării:
Staţia de metrou Tudor Arghezi din Berceni. Fo
Staţia de metrou Tudor Arghezi din Berceni. Foto: Inquam Photos / George Călin

Noua stație de metrou Tudor Arghezi, de pe Magistrala M2 Berceni-Pipera, se deschide miercuri, 15 noiembrie, la ora 11.30, a anunțat Primăria Sectorului 4.

Staţia de metrou Tudor Arghezi din Berceni. Foto: Inquam Photos / George Călin
Staţia de metrou Tudor Arghezi din Berceni. Foto: Inquam Photos / George Călin

Circulația trenurilor de metrou se va face inițial într-un sistem de tip pendulă, între stațiile Tudor Arghezi și Berceni.

„Ulterior, după finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, preluarea fluxului de călători să se facă «în lung», de la stația Tudor Arghezi până la stația Pipera. Intervalul de circulație a trenurilor între stațiile Berceni și Tudor Arghezi va fi, într-o primă fază, de 8 minute, pentru ca apoi, acest interval să fie redus la 4 minute”, au precizat reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

Stația de metrou Tudor Arghezi a costat aproximativ 50 de milioane de euro, cu fonduri nerambursabile. Împreună cu linia de legătură, noua stație are o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, între stația Berceni, actualul capăt al Magistralei 2, și Șoseaua de Centură, și are un traseu cu o lungime totală de 1,6 kilometri.

Stația de metrou Tudor Arghezi este „singura stație supraterană de metrou edificată pe două etaje”, potrivit instituției conduse de Daniel Băluță.

Totodată, stația Tudor Arghezi este prevăzută cu cinci zone de acces pietonal, iar accesul călătorilor pe peron se face cu șapte scări rulante și șapte lifturi. Noua stație este dotată cu centrale de detecție incendiu, cu alarmă la efracție precum și cu sisteme de tratare a aerului, potrivit Primăriei Sectorului 4.

Lucrările pentru extinderea liniei M2 cu aproximativ un kilometru și jumătate spre Centura Capitalei și Berceni au început în ianuarie 2021 și s-au finalizat înainte de termenul din contract, 2023.

Staţiei i se adaugă parcarea de tip park&ride, cu o capacitate de 350 de locuri, care va fi deschisă tot miercuri.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri