Sari la conținut

O familie cu 10 copii din județul Iași primește aproape 1.000 de euro pe lună pentru a sta degeaba

O familie din Pașcani primește lunar din partea autorităților un ajutor social în valoare de 4.000 de lei. Cei doi soți și cei 10 copii ai lor primesc, pe lângă bani, și produse alimentare, scrie Adevărul.

Familia lui Strugurel Stănescu (47 de ani) încasează în fiecare lună 992 de lei din ajutor social şi indemnizaţie pentru trei copii. „Aceştia primesc în primă fază ajutor social. Fiind o familie din 12 persoane primesc 746 de lei pe lună la care se mai adaugă acea alocaţie pentru trei copii de 246 de lei pe lună. Primesc doar trei copii această alocaţie mai mare pentru că ceilalţi nu sunt la şcoală”, a explicat Cristian Menegon, purtător de cuvânt al Primăriei Paşcani.

Astfel, copiii primesc mâncare de la cantina socială, gratuit, în fiecare zi inclusiv weekend-ul, iar o parte din copii primesc și alocație de susținere iar pentru muncă prestată în folosul comunității, câteva ore, cei doi adulți mai aduc acasă câteva sute de lei de la administrația locală. Dintre copii, cel mai mic are doar 7 luni, în timp ce băiatul cel mare are 19 ani. 

De asemenea, cei 12 oameni au mesele asigurate la cantina socială a municipiului, unde pot mânca în valoare de alți 3.000 de lei lunar. Întrebat de ce nu încearcă să își câștige existența muncind, capul familiei susține că a încercat să se angajeze, dar că nu a găsit nimic de lucru.

„Stăm așa, cu copiii, mai cresc animale, un purcel. Altceva ce să facă? Să fure? Eu mi-am căutat loc de muncă, dar dacă nu este, nu am unde să mă duc. Dacă ar fi loc de muncă, nu m-aș duce?”, susține Strugurel Stănescu.

Mai mult, bărbatul în vârstă de 47 de ani a declarat pentru o televiziune locală că merge lunar în audiență la primărie, pentru a cere mai mulți bani, întrucât are o familie numeroasă.