O navă încărcată cu 5000 de tone de minereu a eșuat pe canalul Sulina

Data publicării:
Navă eșuată
O navă sub pavilion Togo a eșuat pe canalul Sulina. Foto: Facebook/Tulcea News

Nava sub pavilion Togo venea din Turcia și se deplasa în amonte spre portul Galați. A eșuat pe malul drept al canalului Sulina și a fost pe puntul de a se lovi de un ponton. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale, dar a fost nevoie de un remorcher al Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos pentru a o ajuta să revină pe canal.

"Nava maritimă "Leon 1" care era încărcată cu cu 5000 de tone de minereu de fier a eșuat în zona Partizani și a fost aproape să lovească un ponton.

"Nu au fost semnalate victime, nici poluare, semnalul navigabil nu a fost afectat", a anunțat Petrică Rade, purtătorul de cuvânt al Căpităniei Zonale Tulcea.

În ajutor a fost trimis remorcherul Farul, iar nava a fost repusă pe canal, apoi și-a continuat traseul asistată permanent de remorcher.

"A fost ancorată în rada portului Tulcea de la mila marină 36, unde a fost reţinută de Căpitănia Zonală Tulcea pentru cercetări şi inspecţii de clasă, reconfirmarea clasei având în vedere această eşuare", a mai spus sursa citată.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri