O tonă de deşeuri medicale periculoase, găsită în Suceava. Poliţiştii au deschis dosar penal

Data actualizării: Data publicării:
Surgical waste
FOTO: Getty Images

Peste o tonă de deşeuri medicale periculoase depozitată în municipiul Suceava a fost indisponibilizată de poliţişti care au deschis un dosar penal în acest caz.

O femeie din Suceava a sesizat prin 112, în 7 martie, că la o hală de pe str. Cernăuţi din municipiu se depozitează deşeuri cu risc biologic.

Femeia a povestit că în cursul zilei a observat o maşină care depozita mai mulţi saci cu inscripţia „Risc biologic” într-o hală din spatele locuinţei de pe str. Cernăuţi.

În apropierea depozitului a fost identificată o autoutilitară în care se aflau doi bărbaţi de 43, respectiv de 63 de ani, iar în autovehicul au fost găsite mai multe colete din carton şi tomberoane din material plastic, pentru care a fost prezentat un aviz de însoţire a unor substanţe periculoase şi nepericuloase.

Având în vedere faptul că nu au fost prezentate toate documentele legale necesare, a fost cerută intervenţia lucrătorilor din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, precum şi a echipei operative din cadrul SAESP, care au preluat cercetările în cauză, scrie Agerpres.

A fost identificat administratorul unităţii care are ca obiect de activitate colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor medicale, stabilindu-se că transportul de deşeuri medicale trebuia să se desfăşoare pe traseul Târgu-Mureş - Paşcani - Iaşi.

Din primele verificări s-a constatat că administratorul nu a respectat traseul stabilit, deoarece acesta urma să încarce mai multe deşeuri medicale din incinta unei hale pe care o închiriase pe raza municipiului Suceava.

În urma cercetărilor nu au fost identificate deşeuri arse, dar a fost găsită cantitatea de deşeuri de 1.019.8 kg., despre care reprezentanţii Gărzii de Mediu au concluzionat că sunt deşeuri medicale periculoase.

Întreaga cantitate a fost indisponibilizată, urmând ca aceasta să fie eliminată pe cheltuiala reprezentantului societăţii implicate, în conformitate cu prevederile legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii SAESP Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri