Orban: Deci nu se închide nimic! Anumite activități, unde de regulă după 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban, premierul romaniei
Foto: InquamPhotos/George Călin

Ludovic Orban a vorbit, miercuri dimineață, despre noile restricții ce au fost adoptate aseară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. „Încă analizăm, încă purtăm discuții”, a răspuns premierul, precizând că documentul va intra pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi, care va avea loc la ora 18:00.

Ludovic Orban a arătat că el este și șeful CNSU, dar că va analiza la nivel de Guvern dacă noile măsuri vor fi implementate în toată țara sau numai în anumite zone, aglomerate, dând ca exemplul litoralul, Capitala și județele cele mai afectate.

„Încă analizăm, încă purtăm discuții”, a răspuns Orban, întrebat dacă va adopta în Guvern măsurile întocmai cum au fost ele anunțate de CNSU.

„Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. (...) Este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi”, a subliniat premierul.

„Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm”, a mai declarat Ludovic Orban.

În ceea ce privește purtarea obligatorie a măștilor în locurile aglomerate, premierul a dat exemple târgurile, piețele, stațiile de așteptare a transportului de la fabrici sau pe faleză. „Am primit sesizări din partea Prefecturii Galați, că pe faleză este furnicar și este aproape imposibil să te protejezi. Există locuri în aer liber unde nu se poate evita aglomerația și specialiștii au venit cu această propunere”, a subliniat Orban.

Printre măsurile adoptate în ședința de marți a CNSU se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Măsura se aplică în anumite intervale orare, în zonele aglomerate și sunt exceptate persoanele care desfășoară activitate fizică intensă și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

De asemenea, se închid terasele la ora 23:00, iar sălile de jocuri de noroc vor fi și ele închise după ora 23:00. Totodată, pe plajă, doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe pla.

Măsurile ar urma să fie valabile de la data de 1 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri