Video Haos în centrul Capitalei. Pasajul Unirii a fost blocat după ce o mașină a luat foc în mers

Data actualizării: Data publicării:
oameni in pasajul unirii
Cel mai mare pasaj subteran din București, cel din Piața Unirii, a fost blocat marți dimineață după ce o mașină a luat foc în mers.

A fost haos în centrul Capitalei după ce o mașină a luat foc în Pasajul Unirii. Fumul gros a acaparat pasajul, iar oamenii au ieșit pe jos abandonându-și mașinile. Nimeni nu a fost rănit, însă mai bine de două ore, traficul a fost paralizat în Capitală. În mașina care a luat foc în mers se afla și un copil mic.

ACTUALIZARE 11.50 Momentul în care o mașină a luat foc în mers în pasajul Unirii din București a fost surprins de una din camerele de supraveghere din zonă.

VIDEO Imagini cu puternic impact emoțional, obținute în exclusivitate de Digi24

ACTUALIZARE 11.20. Purtătorul de cuvânt al ISU a declarat că pompierii au fost anunțați despre incendiu la 9.30.

Nu a fost mesaj Ro-Alert pentru că nu era necesar, a spus el.

Intervenția propriu-zisă nu a durat mult, dar fumul a pus probleme pentru evacuarea oamenilor.

Intervine și panica. Instalațiile de avertizare acustică au emis zgomot foarte puternic, au indus și ele panică, a spus Daniel Vasile.

ACTUALIZARE 10.30 Prima imagine cu mașina care a ars în pasaj.

ACTUALIZARE 10.20 Raed Arafat a declarat că în mașina care a fost cuprinsă de flăcări și care a ars ca o torță erau doi adulți și un copil. Nu au fost răniți, sunt în siguranță.

Au fost speculații că una din mașinile pompierilor nu a intrat că e prea înaltă, dar pompierii nu au intrat cu mașina deoarece era o zonă cu vizibilitate zero. Nu se intră cu mașina când nu ai vizibilitate.

Despre ventilatoare – din discuția cu comandantul de la fața locului a reieșit că ventilatoarele funcționează, funcționează și sistemul de alarmă. L-am auzit eu cu urechea mea.

Și iluminatul de siguranță funcționa, a spus Arafat.

Toate persoanele au fost evacuate, acolo mai sunt doar 10 – 20 de mașini blocate, toate goale, a adăugat Arafat.

La acest moment incendiul este lichidat. Nu mai durează mult până când traficul să fie reluat.

ACTUALIZARE 10.10. "Ventilația la pasaj e făcută pentru un trafic normal. Când o mașină ia foc în interiorul pasajului, e normal ca cantitatea de fum să fie mai mare, iar evacuarea să necesite cel puțin jumătate de oră" a declarat prefectul Toni Greblă.

"E un incident de trafic, s-a întâmplat să ia foc un autoturism", a spus Greblă.

Știrea inială:

Zeci de alte autoturisme erau în subteran, în momentul în care mașina a fost cuprinsă de flăcări, iar pasajul s-a umplut rapid de fum gros. Fumul se vede de la ieșirea din pasaj.

Oamenii au fost evacuați. Ei și-au lăsat mașinile în pasaj.

Incendiul a blocat complet traficul rutier în pasaj, care este unul dintre cele mai tranzitate din București. Pasajul a fost închis pe ambele sensuri de circulație. La fața locului sunt polițiști.

Martorii spun că nu funcționa sistemul de ventilare proaspăt instalat. El fusese montat și plătit tocmai pentru a face față unor astfel de situații.

Nu sunt victime, dar la fața locului au venit ambulanțe în cazul în care sunt persoane intoxicate cu fum.

Se va deschide o investigație în urma acestui incident.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri