Piedone cedează după discuțiile cu prefectul și suspendă "pentru moment" restricțiile din Sectorul 5

Data actualizării: Data publicării:
cristian popescu piedone
Cristian Popescu Piedone suspendă pentru moment dispoziția privind restricțiile anunțate pe raza sectorului 5. FOTO. INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone suspendă pentru moment dispoziția privind restricțiile anunțate pe raza sectorului 5. Decizia a fost luată după ce a discutat la telefon joi dimineață cu prefectul Alin Stoica.

"Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziția dată miercuri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19 pe raza sectorului.

La solicitarea Prefectului, primarul a fost de acord să aștepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern și care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei.

Cei doi oficiali au căzut de acord în privința faptului că mai presus de orice este interesul și sănătatea cetățenilor, iar situația epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare", potrivit primăriei de sector.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus joi dimineață că va contesta în instanță hotărârea luată de primarul Sectorului 5 prin care sunt anunțate noi restricții.

Primarul de sector, Cristian Popescu Piedone, spunea miercuri seară la Digi24 că nu are de gând să retragă hotărârea.   

În ce privește intenția prefectului de a-i contesta în instanță hotărârea, Piedone afirmase: "E liber să facă ce consideră, dar prefectul Capitalei trebuia să-și asume responsabilitatea, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, pentru măsurile de securitate ale întregului București".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri