Video "Piramida groazei" din România, pe o autostradă din Ungaria. Șoferul a fost amendat cu aproape 1.700 de euro

Data actualizării: Data publicării:
ungaria
Sursa foto: Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook

Biroul Național Fiscal și Vamal din Ungaria o publicat pe Facebook o filmare realizată de agenții săi pe autostrada M5, în comitatul Bács-Kiskun, iar în imagini apare ceea ce autoturitățile maghiare au supranumit "piramida groazei".

În imagini apare o autoutilitară înmatriculată în România, care tracta o platformă pe care se afla o autoutilitară cu platformă, în care era încărcat un autoturism.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Ansamblul rutier, vizibil periculos și supraponderal, a fost escortat în afara carosabilului și apoi urcat pe un cântar. În timpul inspecției s-a dezvăluit că ansamblul rutier circula cu peste două tone de greutate în exces, iar vehiculul nu avea înregistrator de traseu.

Potrivit Fiscului maghiar, șoferul a spus că nu era conștient de excesul de greutate.

De la 1 septembrie 2023, autorităţile maghiare pot impune o amendă de peste jumătate de milion de forinți vehiculelor supraponderale şi supradimensionate. Mașinile supraîncărcate reacționează în moduri imprevizibile la mișcările bruște, punând în pericol nu doar șoferul, ci și participanții la trafic.

Fiscul maghiar l-a amendat pe șoferul ansamblului cu 650.000 de forinți (1.690 de euro), în timp ce firma care deținea autovehiculul a fost amendată cu peste 1 milion de forinți maghiari.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri