Ploile au făcut prăpăd în țară. O viitură de 20 de minute a rupt un drum în 3 locuri

Data publicării:
drum surpat

Vremea rea a făcut prăpăd în toată țara. Drumuri surpate, râuri care ies din matcă, gospodării și case inundate - așa arată o mare parte din țară după un nou episod de ploi torențiale. Zece localități s-au aflat sub avertizare de vreme severă.

Drumul Național 1R este închis temporar după ce a fost surpat de viitură.

Măriuța Pop, jurnalist Digi24: În urma ploii torențiale, debitul Văii Coca, afluent al râului Călata, a crescut foarte mult, viitura a pătruns la baza drumulului național 1R și l-a prăbușit de jumătate, formându-se astfel o crăpătură de 50 de m.

Vasile Tripon, primarul comunei Călăţele: În 20 de minute a fost cea mai mare viitură din ultimii 10 ani pe acest tronson de vale.

Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj: Drumul național 1R a suferit trei rupturi în urma viiturii, care a fost foarte puternică. După cum se poate vedea, aici este una dintre cele trei bucăți rupte ale drumului. Pentru că drumul nu mai prezenta siguranță s-a luat decizia închiderii acestuia pentru circulația rutieră. Există patru variante alternative.

Furia apelor s-a dezlănțuit și în Hunedoara. A fost cod roșu hidrologic. Viiturile au măturat 22 de localităţi. 80 de gospodării au fost afectate. În localitatea Pui, din cauza ploilor abundente, o șosea s-a topit ca o bucată de lut.

Și județul Arad a fost sub ape după o ploaie torențială de o oră și jumătate.

Șofer: Am trecut balta asta aici, dincolo de Rotunda, și aici am rămas în pană, nu a mai pornit deloc motorul. A intrat apa la motor.

O rupere de nori a provocat pagube însemnate în județul Bihor. Apa a curs în şuvoaie pe străzi, după ce sistemul de drenaj a fost depășit.

În sud, în județul Dolj, în localitatea Dăești, 20 de curtți au fost inundate, iar recoltele sătenilor au fost distruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri