A. Chiliman: PNL e subordonat obsesiei de putere a lui C. Antonescu. Preşedintele PNL: Dacă eşti penibil, eşti exclus

Data publicării:
chiliman

ACTUALIZARE 17.21: „PNL este total subordonat voinței și obsesiei de putere a lui Crin Antonescu”, a declarat luni, într-o conferință de presă, Andrei Chiliman. El a respins acuzațiile care i-au fost aduse de președintele PNL privind aderarea la o nouă doctrină. 

Inițiativa România Liberală este o organizație neguvernamentală și, prin ceea ce am făcut și voi face, voi apăra valoriile, principiile și politicile liberal-conservatoare de care domnul Antonescu s-a despărțit. Dacă cineva are astăzi o altă doctrină, acesta este tocmai domnul Antonescu. Domnul Antonescu are ca doctrină populismul și oportunismul politic”, a mai spus A. Chiliman.

Primarul Andrei Chiliman a fost exclus din Partidul Național Liberal cu 139 de voturi „pentru”, 8 „împotrivă” și 17 voturi nule, a anunțat Diana Tușa.

Conform propriilor declarații, aceasta a fost exlusă din partid cu 104 voturi „pentru” și 41 „împotrivă”. 

„Cred că acum e cazul să îl lăsăm pe Crin Antonescu să se bucure de victoria obținută astăzi”, a spus, la puțin timp după excludere, Andrei Chiliman, care va face mai multe declarații în conferința de presă programată la ora 17.00.   

În urmă cu câteva zile, liderul PNL, Crin Antonescu, a lăsat să se înţeleagă că excluderea lui Andrei Chiliman va fi pusă pe masa Delegaţiei Permanente. „Dacă noi avem membri care participă public la organizarea unor alte forţe politice, în care PNL nu e parte, asta înseamnă să tolerăm un soi de promiscuitate. Să avem în acelaşi timp oameni în mai multe partide? Aşa ceva nu se poate într-o societate politică civilizată, după cum nu se acceptă bigamia, oficial”, a declarat Crin Antonescu la momentul respectiv.

Andrei Chiliman a lansat, în aprilie, Inițiativa România Liberală, o platformă care propune, printre altele, reinstaurarea monarhiei, păstrarea cotei unice, adoptarea legii lobby-ului pentru a combate corupţia politică, introducerea votului obligatoriu şi preferenţial pe listă.

La şedinţa de luni a participat şi Andrei Chiliman, care a lansat un nou atac la adresa preşedintelui PNL.

Am venit să apar liberalismul, să apăr PNL de Crin Antonescu. Nu am venit să mă apăr pe mine. Eu nu intru în logică asta bolşevică pe care încearcă Crin să o imprime în PNL. Am speranţa că vom reuşi să scoatem PNL din mocirla politicianistă, din obsesia pentru putere a unui singur om”, a susținut Andrei Chiliman. 

Crin Antonescu: „Dacă ești penibil, ești exclus”

Întrebat, într-o conferință de presă, ce l-a deranjat la Andrei Chiliman, Crin Antonescu l-a ironizat pe proaspătul exclus.

Faptul că citea. Eu dacă aveam articol în statut îl dădeam afară pentru penibil. Ar trebui să băgăm în statut...dacă ești penibil, ești exclus. Ce e greu să înveți niște propoziții? Învață un copil la gradiniță, darămite un primar cu 23 de ani în PNL”, a declarat Crin Antonescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri