Adrian Țuțuianu: Liviu Dragnea nu are curaj să-i spună Olguței Vasilescu că renunță la nominalizarea ei

Data actualizării: Data publicării:
olguta vasilescu proiect pensii inquam octav ganea 20180810121827_IMG_7099-01
Lia Olguța Vasilescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul Adrian Țuțuianu, care s-a înscris recent în Pro România, spune că soluția pentru numirea miniștrilor în Guvern ar fi ca PSD să nominalizeze o altă persoană în locul Liei Olguța Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării.

Nu te poți juca la nesfârșit propunând aceeași persoană”, a spus Adrian Țuțuianu la Digi24.

Pe de altă parte, mai spune Adrian Țuțuianu, „Liviu Dragnea nu are curaj să-i spună Olguței Vasilescu că renunță la nominalizarea ei sau că nominalizează altă persoană”.

„Ambele părți implicate, și PSD și Klaus Iohannis, joacă din punct de vedere politic această numire. Dl Iohannis încearcă să-i aducă aproape pe cei care votează cu dânsul și să coalizeze cât mai mulți de pe zona dreapta a eșichierului politic.

PSD - și Liviu Dragnea personal are două interese aici: Pe de o parte, e foarte mulțumit că a scos-o pe Olguța Vasilescu din Guvern și i-a luat tribuna de unde se putea manifesta și putea să aibă o imagine mai bună decât are Dragnea și a doua situație, la momentul ăsta lui Dragnea îi convine să spună că președintele pune bețe în roate Guvernului”, a spus Adrian Țuțuianu la Jurnalul de seară.

Președintele Klaus Iohannis a înștiințat-o joi pe premierul Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare, că a respins și a treia propunere de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării. Motivul? Nu are experiența necesară, a făcut declarații controversate și a avut presiuni asupra justiției.

În calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”, i-a transmis șeful statului.

De asemenea, președintele mai spune că Vasilescu nu a promovat transparența ca ministru al muncii și că a făcut „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente” și „presiuni asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri