Viorica Dăncilă, „trollată” la târgul de carte Gaudeamus. Ce cărți au fost expuse cu ocazia vizitei președintelui Iohannis la târg

Data actualizării: Data publicării:
carti targ dancila

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a fost „trollată” de simpatizanții președintelui Klaus Iohannis, cu prilejul vizitei pe care șeful statului a făcut-o, duminică, la târgul de carte Gaudeamus. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu titlurile unor cărți expuse la târg, cu referire directă la problema ariei cercului, la care Dăncilă a răspuns greșit, într-o întâlnire cu presa.

carte despre Pi, la târgul de carte Gaudeamus

Viorica Dăncilă a fost pusă în dificultate, marţi, în cadrul dezbaterii cu jurnaliştii organizată de PSD, de o întrebare de matematică. Candidata PSD la prezidenţiale a fost întrebată care este aria cercului, având în vedere că a menţionat anterior că a dat meditaţii la matematică. Răspunsul inițial dat de Viorica Dăncilă la această întrebare a fost greșit: „Raza la pătrat”. Ulterior, la observația unui jurnalist, Dăncilă s-a corectat și a dat răspunsul corect: „Pi ori raza la pătrat”

carte „Idioata”, la targul de carte Gaudeamus

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent, duminică, la târgul de carte Gaudeaums, unde a făcut un apel la „redescoperirea” cititului, care „nu poate fi înlocuit cu alte medii”.

Întrebat care este ultima carte pe care a citit-o, Klaus Iohannis a răspuns că „ultima carte care m-a impresionat a fost o carte scrisă de un autor pe nume Backman - Un bărbat pe nume Ove”.

Conform unui studiu Eurostat, românii alocă 5 minute de zi pentru lectură.

„Este extrem de puțin”, a spus Iohannis. „Sunt convins că încet, încet, oamenii o să redescopere cititul, fiindcă nu poate fi înlocuit cu alte medii. Știu că au fost teorii că în ziua de astăzi citești pe smartphone sau tabletă, dar nu este același lucru. Această dorință de a citi se formează numai prin citit, nu prin altceva”, a adăugat Iohannis.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri