Alianța DA a fost resuscitată de Forța Civică și PNȚCD

Data publicării:
16032013 20alianta-55210

Iniţiatorii noii Alianţe DA susţin că nu a fost epuizat potenţialul simbolului care a câştigat alegerile acum aproape 10 ani, în faţa PSD.

„Noi nu mergem să dansăm nici cu PNL şi nici nu credem că PSD este altceva decât a fost la începutul anilor 90”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Analiştii cred că programul Alianţei DA pare gândit de aşa natură încât să-i permită preşedintelui Traian Băsescu reluarea carierei politice, după retragerea de la Palatul Cotroceni.

„Traian Băsescu este liderul dreptei cel mai important în acest moment, a fost preşedinte al Alianţei DA în 2004”, a declarat Aurelian Pavelescu, co-preşedinte al Alianţei D.A.„Am fi onoraţi să avem alături de noi o personalitate politică de o asemenea anvergură”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Renaşterea Alianţei DA s-a făcut pe ruinele fostei ARD, formaţiune la care au participat ţărăniştii, Forţa Civică şi democrat-liberalii. Cooptarea în noua alianţă a acestora din urmă depinde de rezultatul congresului PDL.

Actualul lider al PDL, Vasile Blaga, consideră inutilă reînfiinţarea Alianţei DA.

„Există o singură construcţie originală Dreptate şi Adevăr. Cea realizată la timpul ei de Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, de PDL şi PNL. Parcă spuneam că nu ne plac plagiatorii!”, a declarat Vasile Blaga.

Alianța Dreptate și Adevăr nu a fost niciodată desfiinţată formal. Ea a încetat să mai funcţioneze după ce, în 2007, democraţii au fost excluşi din Guvernul Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri