Ambasadorul SUA: Nu întrebați ce poate face România pentru voi, întrebați-vă ce puteți face voi pentru ea

Data publicării:
sua

 

Foto: Ambasada SUA 

Nu întrebați ce poate face România pentru voi, întrebați-vă ce puteți face voi pentru România”, le-a transmis Hans Klemm studenților, parafrazând astfel cuvintele fostului președinte american.

Diplomatul le-a spus tinerilor că reprezintă noua generație țării și vor deveni „conducătorii acestui frumos pământ”.

„Așadar, vă întreb: ce veți face, viitori lideri ai României? Veți transforma România în locul pe care vi-l doriți, lipsit de corupție, bazat pe statul de drept, un loc prosper, cu o administrație publică eficientă, capabilă, un loc care să semene mai mult cu restul Europei? Veți răspunde chemării la datorie, atunci când țara voastră va avea nevoie de voi? Veți candida într-o zi pentru o funcție, așa cum ne încuraja Kennedy, pentru a vă sluji țara și pentru a rezolva problemele mari cu care se confruntă astăzi România? Veți face acest lucru nu pentru că este ușor, ci tocmai pentru că este greu, așa cum spunea Kennedy?”, i-a întrebat ambasadorul pe cei prezenți, mai notează Agerpres.

El a subliniat că John Fitzgerald Kennedy a inspirat generații de americani să dea dovadă de spirit civic și să participe activ la democrația americană. De asemenea, propria sa familie continuă să promoveze această viziune: frații, nepoatele și nepoții lui Kennedy au fost membri ai Congresului sau au fost aleși în funcții de conducere în statele lor. Fiica sa, Caroline Kennedy, este ambasador al SUA în Japonia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri