Ambasasdorul SUA, conferinţă de presă cu Zgonea: Sunt aici pentru că este preşedintele Camerei Deputaţilor

Data publicării:
klemm zgonea digi 1

Potrivit declaraţiilor făcute imediat după întâlnire, întrevederea s-a concentrat pe evoluţia mai multor acte normative de pe agenda Parlamentului, inclusiv din sfera integrităţii.

I-am mulțumit (lui Valeriu Zgonea, n.r) pentru modul în care a îndeplinit în ultimele săptămâni mai multe priorități legislative importante pentru România și SUA – referitor la restituirea proprietăților, la exproprieri, legea managementului întreprinderilor de stat, legi foarte importante”, a spus Hans Klemm.

Am discutat și alte legi care nu cred că vor fi în beneficiul României, cea privind Agenția Națională de Integritate, o lege care oferă superimunitate avocaților. În viziunea SUA, acestea nu ar consolida instituțiile din domeniu și nu ar ajuta în lupta împotriva corupției”, a subliniat ambasadorul.

Conferinţa de presă comună vine într-o perioadă în care PSD a anunţat intenţia de a-l debarca pe Zgonea de la şefia Camerei inferioare, după ce anterior l-a exclus din partid. Mai mult, în ultima vreme ofensiva anti-justiţie a PSD s-a intensificat în Parlament. În acest sens, Liviu Dragnea şi echipa sa au deschis mai multe fronturi legislative pentru încetinirea luptei anti-corupţie.

Mişcările coincid cu întărirea poziţiei lui Liviu Dragnea în interiorul partidului, deşi liderul PSD a suferit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul fraudelor la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Întrebat de jurnaliști dacă prezența sa la Parlament înseamnă un sprijin pentru Valeriu Zgonea, în condițiile în care PSD vrea să-l înlocuiască pe acesta din fruntea Camerei Deputaților, Hans Klemm a răspuns: „Sunt aici pentru că domnul Zgonea este preşedintele Camerei Deputaţilor. Am înțeles că situația nu s-a decis încă și sper că se va decide cât mai repede”. 

Întrebat dacă a vorbit cu Valeriu Zgonea despre această situație, ambasadorul SUA a răspuns: „Am discutat despre situația respectării legii în România”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri