Autostrada Unirii rămâne pe hârtie cel puţin până în 2021. Guvernul Orban anunţă că la anul vom avea „documentaţie cap-coadă”

Data publicării:
autostrada sibiu orastie inquam photos - 14.10.2015

Lucian Bode a declarat, luni, că documentația cap-coadă privind A8 va fi gata anul viitor, fiind necesară revizuirea studiilor de fezabilitate. Ministrul Transporturilor a mai adăugat că, marți, Guvernul va elimina parteneriatul public-privat pentru acest obiectiv, acesta fiind preluat de Minister.

„Pentru autostrada Unirii Târgu Mureș- Iași, Guvernul Orban, prin proiectul de buget a alocat întreaga sumă necesară revizuirii studiului de fezabilitate, pe tronsonul Târgu Mureș-Târgu Neamț, 200 de km. Pe tronsonul Târgu Neamț-Iași, mâine acel parteneriat public privat va fi anulat. Se predă și acest obiectiv către Ministerul Transporturilor, Ministerul Transporturilor va veni cu soluția, care este una cât se poate de clară, finanţarea din fonduri europene a revizuirii studiului de fezabilitate”, a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode, luni, în Parlament.

Lucian Bode a precizat că documentația cap-coadă pentru Autostrada Unirii va fi gata în 2021 și că în acest moment nu sunt cunoscute costurile acestui obiectiv de infrastructură.

„Vom avea așadar, anul viitor, o documentație cap-coadă, studiul de fezabilitate revizuit de la Târgu Mureș până la Iași și în acel moment putem discuta despre variante de finanțare. Este falsă ideea că nu avem finanțare că nu avem fonduri europene, dar noi în acest moment nu știm cât costă acest obiectiv. Când vom ști exact cât costă acest obiectiv atunci putem discuta cu partenerii noștrii din Comisia Europeană, putem să discutăm cu instituțiile financiare internaționale să ne finanțeze acest obiectiv”, a completat Bode.

Guvernul discută, în ședința de marți, o ordonanță de urgență prin care președinții de consilii județene să fie numiți de instituție, nu prin votul cetățenilor, așa cum prevede legea în vigoare, au declarat surse guvernamentale, pentru Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri