Aventurile PSD în operațiunea de noapte ”Să ștergem de pe pereți Ciolacu salvează economia”. Scandal cu AUR, Poliție și dosare penale

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
ciolacu salveaza
Stencil-ul cu Marcel Ciolacu pe care cei de la PSD s-au chinuit să îlșteargă de pe pereții din București

De ceva vreme prin București au apărut pe pereții clădirilor stencil-uri cu „Ciolacu salvează economia”, după ce în perioada în care Florin Cîțu era prim-ministru, era el personaj al acestor desene, iar îninte de el, Dacian Cioloș. Pentru că s-au temut că acest mesaj ar putea genera dezaprobarea electoratului, cei de la PSD au desfășurat în ultima perioadă o adevărată operațiune de ștergere a pereților de desenele cu „Ciolacu salvează economia”, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducere partidului. 

Însă, ce ștergeau pesediștii reapărea la loc, așa că oamenii lui Marcel Ciolacu au trecut la pasul următor: identificarea autorilor. Așa se face că, marți seara, membrii PSD trimiși în misiune i-au prins în flagrant pe doi membri AUR, i-au filmat, au chemat Poliția care i-a percheziționat pe cei doi și au găsit asupra lor materiale de promovare ale partidului lui George Simion. 

PSD a depus și plângere pentru vandalism împotriva celor doi membri AUR. 

Drept la replică

Către postul de televiziune Digi 24, Subsemnatul, Bănică Matei Constantin, în nume propriu, în baza art. 49. - din Decizia 220/2011 privind Dreptul la replică şi la rectificare cu privire la ştirea: Aventurile PSD în operațiunea de noapte "Să ștergem de pe pereți Ciolacu salvează economia". Scandal cu AUR, Poliție și dosare penale, difuzată atât pe site-ul digi24.ro cât şi televizată pe postul digi24, vă solicit rectificarea acesteia întrucât prezintă informaţii fundamental false.

În ştire se precizează că: "Așa se face că, marți seara, membrii PSD trimiși în misiune i-au prins în flagrant pe doi membri AUR, i-au filmat, au chemat Poliția care i-a percheziționat pe cei doi și au găsit asupra lor materiale de promovare ale partidului lui George Simion."

În realitate: În seara zilei de 13 februarie, am primit un mesaj pe whatsapp de la un vecin, şi el domiciliat în piaţa Sfinţii Voievozi nr. 1, că doi oameni vopsesc pe gardul Liceului de Muzică George Enescu. Acesta a apelat 112 şi i-a urmărit pe jos până la str. Buzeşti. Întrucât s-au urcat într-un logan alb cu numere roşii, nu i-a mai putut urmări, dar am comunicat această informaţie poliţiştilor Secţiei 4. Aceştia au identificat maşina pe bd. Lascăr Catargiu şi i-au escortat înapoi la locul faptei, la Liceul de Muzică. Am descoperit şi predat poliţiei sprayul şi şablonul şi am asistat la percheziţia maşinii.

Din declaraţiile poliţiştilor fapta este contravenţie, urmau să fie sancţionaţi în acest sens, cu măsura complementară a înlăturării vopselurilor. În următoarele 24 de ore inscripţia a fost curăţată. Nu cunosc dacă făptaşii sunt membri AUR, dar nici eu, şi nici vecinul meu NU suntem membri ai vreunui partid politic. Atitudinea a fost pur civică, motivată şi de disperarea pe care o trăim zilnic întrucât şi clădirea noastră este permanent victimă desenelor de tip graffiti. Ambele filmări din care aţi difuzat fragmente ne aparţin, prima vecinului meu, iar cea de-a doua mie. Dincolo de prezentarea publică a unui neadevăr, ştirea denaturează caracterul civic al acţiunii noastre, conferind o conotaţie politică. Din punctul meu de vedere, vandalismul cu mesaj politic trebuie tratat la fel ca orice altă formă de vandalism, iar formele de protest sau publicitate să se încadreze în limitele legii. Concret, solicit rectificarea articolului şi difuzarea unui nou reportaj, la ore cu audienţă egală sau similară, cu număr egal de repetări, care să ţină cont de informaţiile prezentate mai sus.

Cu stima, Matei Banica

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri