Băsescu: Ne vor lipsi cam 50-70 de voturi pentru a trece moţiunea

Data actualizării: Data publicării:
170117_TRAIAN_BASESCU_PG_03_INQUAM_Octav_Ganea

Fostul preşedinte Traian Băsescu precizează că vor lipsa cam 50-70 de voturi pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată şi întreabă oare de ce opoziţia a dat PSD şansa unei victorii politice când se afla în mare dificultate. Băsescu spune că, dacă Ludovic Orban îl căuta, poate îi dădea un sfat care să îl ajute să nu pară „inconştientul vesel” al politicii româneşti. Traian Băsescu menţionează că oricum votul său va fi pentru căderea Guvernului.

170117_TRAIAN_BASESCU_PG_03_INQUAM_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Obiectiv, căderea Guvernului Dăncilă! Cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă avem o problemă. PSD-ul ne poate râde în nas după vot, chiar dacă Ludovic Orban declară zilnic la toate televiziunile că este în negocieri adânci dedicate reuşitei moţiunii. Foarte probabil, nouă, opoziţiei PNL, USR şi PMP, ne vor lipsi cam 50-70 voturi pentru a atinge cifra magică a reuşitei, adică 233 voturi, ceea ce ne va penibiliza inclusiv în faţa electoratului nostru într-un moment în care PSD-ul lui Dragnea este bine zdruncinat şi de evoluţia economică a ţării dar şi de cea de a doua condamnare a lui Dragnea”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, „printr-o moţiune de cenzură depusă după mintea lui Ludovic Orban”, opoziţia reuşeşte să-i facă lui Dragnea cadou o victorie politică în Parlament şi să scoată PSD-ul din fundătura în care se află.

„Oricum, până la votul de la moţiune obiectivul este căderea Guvernului Dăncilă şi instalarea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria. După moţiune obiectivul va fi să ne lingem rănile. Oricum, cu moţiunea l-am scos pe Dragnea din dificultate oferindu-i în mod nechibzuit o victorie consistentă în Parlament, în loc să-l lăsăm să se zbată în mocirla propriilor eşecuri şi a frământărilor interne din partid”, continuă fostul preşedinte.

Băsescu susţine că, de miercuri seara, se va declanşa propaganda PSD de marcare a victoriei la moţiune, care vine ca o gură de oxigen pentru un PSD sufocat de propria-i mizerie.

„Dar până atunci Ludovic Orban, în entuziasmul lui, îşi trâmbiţează pe toate televiziunile negocierile şi succesul moţiunii. Dar pasul următor, de după moţiune măi Ludovice ? Care este pasul următor ? Desigur, ne facem de rahat după care plecăm glorios în vacanţă. Oare de ce am dat PSD şansa unei victorii politice când se aflau în mare dificultate ? Oricum, semnătura şi votul meu susţin moţiunea. Dar oare vom avea voturi câte semnături sunt pe moţiune măi Ludovice?”, mai scrie Traian Băsescu.

La final, el adaugă: „Ludovice, dacă mă căutai, poate îţi dădeam un sfat care să te ajute să nu pari «inconştientul vesel» al politicii româneşti”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri