Bugetul de apărare, tema discuției pe care Klaus Iohannis o va avea cu liderii partidelor parlamentare

Data publicării:
amicul klaus iohannis

Tema discuției e bugetul pe apărare. Am propus încă de ieri – este important să avem consens politic.Suntem într-o zonă complicată din punct de vedere geopolitic, suntem în NATO, am asumat un buget de 2% din PIB, iar acum acest fapt nu e îndeplinit. Nu poți, în domeniul apărării țării, să faci un plan pe 2 ani. E nevoie de un plan pe termen lung, iar pentru asta e nevoie de bani. Voi propune partidelor să ne înțelegem că vom avea o perioadă de trecere până în 2017, iar din 2017, indiferent cine guvernează, să alocăm cel putin 2% din PIB pentru bugetul apărării.

Sper, și am semnale că este un lucru înțeles, agreat de partidele politice, dar nu am vrut să avem o înțelegere fără să ne vedem. Pentru asta am făcut o invitație, pentru consultare. Mă voi întâlni cu toți, dar separat.” a declarat Klaus Iohannis la Adevărul Live.

Bani pentru armată, primul pact politic propus de președinte

Programul consultărilor de luni între preşedintele Iohannis şi formaţiunile parlamentare

Președintele Klaus Iohannis spune că va cere partidelor să semneze și un document prin care să asume acest acord: „Este uzual, voi propune partidelor să ne asumăm aceste lucruri inclusiv în scris”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri