C. Antonescu despre europarlamentare: Era de preferat o discuție și o decizie în USL, nu un anunț unilateral al lui V. Ponta

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX-1

„PNL consideră că e normal să mergem pe liste separate, am vorbit și unii dintre noi despre acest lucru, dat fiind că alegerile europarlamentare sunt prin excelență alegeri de culoare și de familie politică. Suntem alianți, facem însă parte din familii politice diferite, acest lucru nu are cum să se schimbe până la anul pe vremea asta. Ca atare, nu avem nimic împotrivă, considerăm firesc acest lucru”, a afirmat Crin Antonescu.

Trecând peste aceste argumente, liderul PNL s-a arătat deranjat de faptul că liderul PSD, aliatul său, a făcut individual anunțul privind participarea pe liste separate la europarlamentare.

„Cred că era de preferat să fi avut o discuție și o decizie în interiorul USL, aceeași, de a candida pe liste separate, ar fi fost de preferat decât acest anunț unilateral, el nu schimbă însă fondul problemei, este doar o chestiune de formă”, a precizat Crin Antonescu.

Mai mult, liderul PNL a subliniat că partidul său are o opinie diferită față de cea a aliaților din PSD cu privire la durata campaniei electorale pentru acest scrutin, după ce Victor Ponta spusese că ar trebui să înceapă de azi.

Nu, nu suntem de acord, la propriu, că în vederea alegerilor europarlamentare, de astăzi să înceapă o campanie electorală. Nu credem că o campanie electorală de un an pentru alagerile europarlamentare, în contextul în care ne aflăm, este bine-venită. Din punctul nostru de vedere, campania pentru alegerile europarlamentare trebuie să fie făcută atunci, la anul pe vremea asta. O campanie de un an nu cred că e prioritatea USL”, e precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL a conchis exprimând-și speranța că afirmația lui Victor Ponta este una simbolică, nu la propriu.

„Am vorbit şi asta cu Crin Antonescu. Noi, ca USL, la europarlamentare, în mod sigur am lua mai puţin decât PSD separat şi PNL separat. La europarlamentare contează mobilizarea structurilor de partid. Eu nu vreau să-i văd fericiţi, liniştiţi, şi să ne trezim că la europarlamentare vom lua un scor prost”, a afirmat liderul social-democrat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri