C. T. Popescu, despre ședința CExN: Epoca totalitară Dragnea în PSD s-a încheiat

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu ctp digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că susținătorii lui Liviu Dragnea nu sunt dispuși să meargă până la eliminarea premierului Mihai Tudose pentru că „asta i-ar da foarte multă putere lui Dragnea iar ei vor ca acesta să o împartă” și că probabil o remaniere va avea loc.

 

Sunt doi factori care contează mai mult pentru ceea ce se va întâmpla mâine. Mai întâi, chiar și cei care îl vor susține pe Liviu Dragnea nu mai sunt de acord să lupte pentru ca Liviu Dragnea să dețină puterea totală în partid. Epoca totalitară Dragnea s-a încheiat în PSD, atunci când Tudose le-a dat afară pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

Nu sunt dispuși acum susținătorii lui Dragnea să meargă din nou până la eliminerea lui Tudose pentru că asta i-ar da foarte multă putere lui Dragnea și ei vor ca acesta să o împartă.

De partea cealaltă, susținătorii lui Tudose, și nu numai ei, nu doresc să se ajungă din nou la decizia președintelui Iohannis, acum lucrurile putând să ia o turnură în acesta eventualitate. Tudose nu va pleca, se va negocia ministru cu ministru în Guvern, nu știu dacă va avea loc restructurarea guvernului, probabil că o remaniere va avea loc, deci compromisuri de o parte și de alta. Liviu Dragnea mai pierde o bucată în puterea PSD.

Tudose a avut niște intervenții în ultima vreme care pot să-i crească cota - acelea în care a spus că dorește pedeaspă cu moartea pentru pedofili și că în astfel de situații îți vine să pui mâna pe topor - exprimări din popor. De asemenea că i-a amenințat pe cei care au spus că vor pune steagul secuiesc pe clădiri – „vor flutura altături de steag”- aceste declarații sunt de natură să trezească admirația și aprobarea multor concetățeni”, afirmă Cristian Tudor Popescu.

CITIȚI ȘI:  HARTĂ. Cum se împart taberele din PSD pentru Dragnea și Tudose. Ședința CExN, amânată cu două ore

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri