Cătălin Drulă: Decizia Consiliului JAI este profund nedreaptă. Bode să-și dea demisia

Data publicării:
Președintele USR, Cătălin Drulă gesticuleaza cu mainile in timpul unei conferinte de presa
Președintele USR, Cătălin Drulă. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele USR, Cătălin Drulă, spune că decizia din Consiliul JAI de a amâna aderarea României la Spațiul Schengen este nedreaptă și reprezintă o discriminare. El a criticat PPE, din care fac parte liberalii, pentru acest eșec, și a cerut demisia minstrului de Interne Lucian Bode.

Românii merită să intre în Schengen. Și-au câștigat acest drept cu multă muncă și seriozitate. Poziția guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare”, a scris Drulă pe Facebook.

Inexplicabilă e și poziția PPE, partidul european din care fac parte Klaus Iohannis și PNL. Ieri, șeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim, pentru motive care nu țin de România”, a continuat Drulă.

Astăzi trebuie să fie și un moment de reflecție pentru vechea clasă politică. Trebuie să reflecteze asupra felului în care România este văzută și tratată în afara granițelor. Pentru nedreptatea suferită azi de români, există și responsabilități naționale de asumat. Ministrul Bode a asigurat românii de susținerea aderării la Schengen. Lucian Bode trebuie să-și dea demisia pentru acest eșec.

În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, șeful politicii externe a României, această zi infamă i-a pecetluit definitiv mandatele goale de președinte”, a mai spus Drulă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri