Ce spune Ludovic Orban despre premierul care va fi desemnat dacă trece moțiunea de cenzură

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orbn digi24

Viitorul premier, în cazul în care trece moțiunea, va fi desemnat în urma consultărilor de la Cotroceni, a spus președintele PNL, Ludovic Orban. Este reacția sa la informațiile publicate de digi24.ro, potrivit cărora variantele de premier care se află în discuție pentru desemnare în vederea formării unui nou cabinet nu îl iau în calcul pe președintele PNL, iar ideea unui premier din afara PNL ar fi acceptată și de liberali.

Numele luate în calcul pentru postul de prim-ministru sunt: Emil Hurezeanu, actualul ambasador în Germania, Dragoș Tudorache, europarlamentar PLUS, fost ministru de Interne în Guvernul Cioloș, Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară la BNR.

Nu știu unde se discută, nu știu de unde aveți informațiile astea. Persoana care va conduce un guvern după moțiunea de cenzură va fi desemnată de președinte după consultările de la Cotroceni”, a spus Ludovic Orban.

Cel mai important obiectiv pe care îl avem ca partid e să asigurăm succesul moțiunii. PSD trebuie oprit să mai facă rău României. Nu mai avem guvern, e o încropeală, sunt ca o barcă care plutește în derivă. Riscul major este ca în fiecare săptămână să mai facă o prostie”, a continuat el.

Preferința noastră, decizia noastră privitor la ce se poate întâmpla după reușita moțiunii de cenzură e să dăm din nou puterea cetățenilor, ca să aleagă un Parlament legitim, care să fie o oglindă fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor. Dacă se poate genera un pact pentru a da din nou puterea cetățenilor prin alegeri anticipate, noi susținem acest pact. Dacă nu se va contura această voință, evident că este vorba despre formarea unui guvern, care să își asume răspunderea să guverneze până la alegeri. Am spus că PNL e pregătit să-și asume răspăunderea guvernării, în măsura în care în Parlament există o majoritate care să învestească un guvern PNL. Important e să treacă moțiunea. Ce se va întâmpla după aceea se va prefigura în consultările care vor avea loc la Cotroceni”, a spus Ludovic Orban.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri