CEx PSD, luni, la Parlament. Se discută rectificarea bugetară și rezultatul negocierilor cu ALDE

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila lideri psd fara liviu dragnea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Social democrații se reunesc, luni, la Palatul Parlamentului, în ședința Comitetului Executiv Național. Ședința are loc în contextul în care la finalul acestei săptămâni se tranșează soarta coaliției de guvernare. ALDE ar urma să iasă săptămâna viitoare de la guvernare dacă PSD nu acceptă condițiile impuse de Tăriceanu. Într-o ședință informală a PSD, care a avut loc joi seara, social democrații și-au exprimat nemulțumirea față de pretențiile exagerate ale partenerilor din ALDE, dar și față de eventuala intrare a lui Victor Ponta la guvernare.

ALDE a solicitat cooptarea Pro România la guvernare, restructurarea cabinetului, împărțirea unui număr de cel puțin 8 ministere, 4 pentru ALDE, 4 pentru Pro România, posturi de viceprmier, dar și retragerea candidaturi Vioricăi Dăncilă și susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu. Într-o ședință informală, liderii PSD s-au arătat nemulțumiți de pretențiile exagerate ale partenerilor de coaliție, însă Viorica Dăncilă a decis să mai discute cu Tăriceanu despre posibilitatea rămânerii la guvernare.

Rezultatul negocierilor va fi prezentat de Dăncilă în ședința CEx de luni, suțin surse politice. De asemenea, în ședință, liderii PSD vor discuta și despre rectificarea bugetară, pe care a amânat-o guvernul, dar și despre situația de la Ministerul de Interne, condus în acest moment interimar de Mihai Fifor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri