Chichirău răspunde acuzațiilor că a făcut sediul filialei acasă la mătușa sa: Familia mea nu a primit bani

Data actualizării: Data publicării:
cosette chichirau fb
Foto: Facebook / Cosette Chichirău

Cosette Chichirău răspunde acuzațiilor ar fi încheiat un contract între USR Iași și mătușa sa pentru sediul de filială. Ea a spus că este vorba de un contract de comodat cu titlu gratuit, iar familia sa nu a primit niciun ban.

Deputatul USR de Iași a adăugat că niciun ban nu a fost schimbat între familia sa și partid.

„Pentru contractul de comodat pentru sediu, în 2017, primăriile ne refuzau sedii și nu puteam să funcționăm din punct de vedere contabil, pentru că nu aveam CIF. Ca să ai CIF, trebuie să ai o adresă în circumscripția respectivă. Pentru noi, circumscripția era Iași. Am făcut un contract de comodat. Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit. Asta înseamnă că niciodată nu s-a schimbat vreun leu între mine și familia mea și partid. Acest contract de comodat era necesar ca noi să obținem o adresă cu care să mergem la ANAF și să cerem CIF. Din 2017, situația s-a schimbat astfel încât avem CIF doar pe național, toți funcționăm pe Codul de Înregistrare Fiscală al partidului și toate aceste CIF-uri s-au anulat. Acest contract de comodat nu mai este de actualitate. Eu neavând nicio proprietate în România, trebuie să apelez la mătușa mea, să mă ajute cu adresa”, a declarat Cosette Chichirău, președinte al Biroului Județean USR Iași marți, pentru MEDIAFAX.

Referitor la acuzațiile că banii pentru benzină erau luați în numele președintelei filialei USR Iași Filip Havărneanu, Chichirău a explicat că sumele erau decontate pentru combustibilul folosit la mașinile utilizate de către membri ai USR, în scop electoral.

„Noi nu putem deconta benzină decât dacă avem un contract de comodat cu o mașină. La partid nu avem nicio mașină în proprietate la filială. În contabilitate nu avem cum să decontăm benzina, adică oamenii fac mii de km pe banii lor. Nu avem cum să le dăm bani. Atunci, soluția este să faci un contract de comodat pe care nu plătim absolut nimic. Omul își pune mașina la dispoziție cu titlu gratuit, își nenorocește mașina prin hârtoapele de la țară și noi plătim doar benzina. Asta este în toată țara. Nu poți să decontezi benzină decât dacă ai un contract cu o mașină, cu un proprietare. Contabilitatea noastră e deschisă”, a explicat Chichirău.

Totodată, deputatul USR a afirmat că niciun alt cost nu a fost decontat, iar Filip Hăvârneanu făcea cele mai multe deplasări cu mașina personală.

„Nu am plătit niciun leu pentru nicio reparație pentru nicio mașină. Facem foarte multe drumuri în județ, trebuie să dezvoltăm, e normal, și la activitățile din municipiu. Foarte mulți oameni au dat din buzunarul propriu. Acum subvenția de la partid e mai mare, vedem cum ne descurcăm pe viitor, poate cumpărăm o mașină. Dat fiind că Filip făcea cele mai multe drumuri cu mașina, am făcut contract cu el. Sunt foarte mulți oameni care-și folosesc mașina pentru partid dar în contabilitate ar fi fost un haos”, a spus Cosette Chichirău.

Ea a adăugat că nu este nicio legătură între asociația sa și USR.

„Eu am înființat o asociație cu scopul de educație. Se cheamă centrul de științe Aleodor. Niciun ban nu a fost schimbat între asociație și partid, nu este nicio legătură între cele două. Contabilitatea noastră este absolut transparentă, putem s-o publicăm pe toată. Nu există probleme, există calomnie, răzbunare. Îi deranjează foarte tare rezultatul USR la Iași sau persoana mea”, a precizat Chichirău.

Reacția lui Cosette Chichirău vine după ce jurnalistul Silviu Mănăstire a spus că mătușa deputatului USR deține sediul filialei din Iași a partidului, organizație condusă de Filip Havarneanu. Ziaristul a prezentat un contract de comodat încheiat între Chichirău și mătușa ei, Elisabeta Chichirău, în luna iulie a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...