Cine este Sorin Bușe, propunerea pentru Ministerul Transporturilor

Data publicării:
Sorin Buse ministrul transporturilor

Sorin Buşe are 56 de ani. El s-a născut în 1960 la Bucureşti şi a absolvit în 1985 Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini a Universităţii Politehnice din Bucureşti.

În perioada 1985-1990, Buşe a lucrat în cadrul companiei Electronica din Bucureşti în domeniul proiectării SDV.

În anul 1990, noul ministru al Transporturilor a emigrat în Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect şi director tehnic în industria auto, lucrând pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki şi Mercedes.

În perioada 1995-2008 a fost angajat de compania Toyota, pentru care a ocupat diferite funcţii, inclusiv cea de Director General Toyota Motor Manufacturing Canada.

Printre altele, Buşe a avut responsabilitatea deschiderii operaţiunilor industriale în fabrica greenfield din Woodstock, Ontario.

Din anul 2008, Sorin Buşe a lucrat în cadrul grupului Renault, unde a fost implicat în strategia Renault în Rusia.

Din iulie 2009,  el s-a întors în România, devenind director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.

Din octombrie 2010, Buşe a fost director general al centrului de inginerie auto Renault Technologie Roumanie, până în mai 2016, când a schimbat complet profesia.

Sorin Buşe a refuzat, la sfârşitul lunii mai, funcţia de director general adjunct la compania aeriană de stat Tarom, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, în cadrul unui proces de selecţie a managerilor privaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri